PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Usak-Isparta

Varsayılan Farenin pili patlar mı

Geçen gün counter oynarken farenin pili bir anda PAAATT diye ses çıkardı ilk önce ses dışardan geldi dedim fakat 5 dakika sonra baktım ki pilin içinden su gibi bir madde geliyor.Bı ilk defa başıma geliyor ve bir PİL NASIL patlar aklım sığmadı bu konuya cep telefonunun pilinin patladığını duydum ama bu olayın nasıl olduğunu anlamadım.Acaba neden böyle bir sorunun olduğunu anlatırsanız sevinirim.
    FARE radyo frekanslı kablosuz A4 tech marka model NO:RFSW-27

bahsettiğin konu mouse yada cep telefonu ile değil iyi yalıtılmamış piyasa ürünü pillerle alakalı. Piller ( kuru piller yada kabaca kalem piller ) içlerinde lityum, nikel, bakır v.b 2 farklı ametal yada metal bileşiğin bir arada bulunması ile açığa çıkan é - elektron dağılımı esasına göre çalışır. bu esnada oluşan reaksiyonun boyutları dışarıdan elde edilen güçten daha yüksektir. fakat pil uçlarından biz bu reaksiyonu belli bir istikrarla alırız bu da pil uçlarına aşırı yüklenme olduğunu gösterir. kısacası yukarıda kabaca anlattığım konu üzerinden gidilecek yolla ; dış klakan yada pil başlıklarını koruyan muhafaza özellikle şarj edilebilir pillerde metal yorulması yada aşınma sonucu incelir yada kalitesiz kullanılan ürün kalkanı bir süre sonra içeride yavaşlatılan reaksiyonu bastıramaz ve kısa bir süreliğine patlama , asit yanığı ya da amperaj nedeniyle ısı açığa çıkar
    markalı pilin satılma nedeninde bu olaylar yoktur:9 geçmiş olsun

not * cep telefon pilleri basınç ısı değişimi yada farklı şarj - reşarj metodları kullanılmadıkça patlama veya bu tarz sorunlar oluşturmaz. Lityum veya nikel alaşım içerdiklerinden genellikle yanarak şişme veya plaketleri eriterek kendilerini gösterirler
    search for : Ouz Khan® Script n Audios

bir de o pilden akan sıvı asidik özellik gösterip mousa zarar verebilir bence pil yerini güzelce temizle bundan sonrada kaliteli pil kullan

Benzer Başlıklar

1. farenin sag tiklama menüsünün icerigi nasil degisir?
    gooddialogue tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 02.04.2007, 17:03
  2. Kablosuz farenin alıcı uzaklığı
    JaMaL tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 31.10.2006, 18:34
  3. yardım farenin sağ tuşu
    akaman tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 08.10.2006, 09:55
  4. Webtasarim - Grafik Tasarım Firmasi acmak kaca patlar?
    poweronpenguen tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 24.09.2005, 11:58
  5. bios pili
    dumman tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 15.06.2005, 13:10