Kendi Ekran Kartım Dışında Başka Ekran kartı çalışmıyor -
04.01.2004, 01:37
Pentium 1.7 ghz ve 64 mb mx400 ekran kartına sahip bir bilgisayarım var.Anakartım ise MSI 6528LE.Yeni bir kart almıştım (Asus Fx5200) ve anlamadığım driverları kurdum ve windows'u açmadı.Sonra başka bir kart daha denedim(Ati 9200SE) o da aynı şekilde oldu.Bari daha güçsüz bir kart deneyeyim dedim Winfast mx440 taktım o da Win98'de kitledi ve olmadı.Nedendir bilmem kime sorduysam anakarttan dedi.Ama kendi ekran kartım çalışıyor veya daha güçsüz mx 200 Asus 32 mb çalışıyor.Ama birazcık daha iyi kartlar çalışmıyor.Nedendir sizce!Acaba güç kaynağı mı?Yoksa cidden anakart mı?Neler düşünüyorsunuz yardım edin kafayı yiyecem artık!
olayı biraz daha açıp ayrıntılı hale getirmen iyi olur.özellikle donanım ayrıntılarını verirsen daha sağlıklı bilgi verebiliriz.ekran kartı ile anakrt agp açısından uyuşmuyor olabilirler anakrtın 2x üzerini destekliyor mu? xp işletim sistemiyle denedin mi yada aynı ekran kartlarını başka bilgisayarlarda denedin mi? anakartına başka bir bilgisayarda çalışan bir ekran kartını güzel bir formattan sonra doğru ve güncel sürücülerle denediğinde sonuç olumlu olabilir.
Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle şunu söyleyeyim "deneyimli üye", MSI 6528 LE P4 anakarttan bahsediyorum tabii ki Agp 4x destekliyor.Mantıksız ne demek anlamadım.
Çok basit konuşuyorum ve diyorum ki tam 4 adet yeni kart denedim anakartımda!Yazayım da
Asus Fx5200 128 mb ddr Agp 8x
Ati 9200 SE 128 mb ddr Agp 8x
Winfast Mx440 64 mb ddr Agp 4x
Ati 9100 128 mb Agp 4x
Ve bunlar dışında aldığım yerde başka kartlar.Sadece şu var ki hepsi benimkinden daha güçlü kartlardı.Anlamadığım şu ki benim bilgisayarım nasıl olur da Mx 400 64 mb İnca ekran kartı ile 1300 puan alır
(3D Marks 2001SE'de 768-1024 32 bit'de).Bilgisayrımın özellikleri aşağıda ve ben Gta3 bile oynayamıyorum.O nedenle ekran kartımı yenilemek istiyorum.,
P4 1.7 GHZ 256 cache
MSI 6528 LE Sdram i845 chipset
512 mb SDRAM 133 mhz
60 Gb Seagate barracuda
64 mb mx400 İnca ekran kartı
Avermedia TV kartı
Creative Live 5.1 ses kartı
LG 40x12x40 cd writer
LG 52x Cdrom driver
Philips 107E
Kasa iyi bir şey değil üzerindeki Güç kaynağı Solarmax diye birşey!Bundan da şüpheleniyorum açıkcası!
Evet şimdi birşeyler söyleyebilirsiniz sanırım.Burada bir tek adam gibi olmayan kart ekran kartı!Ama daha iyisini alınca çalışmıyor driverlarını kurunca yani!Teşekkürler...
Buı arada XP proffesional ve 2000 professional'ı yeniden kurup denedim sonuç aynı!Yani yazılımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Slotta sorun olsa benim kart da çalışmaz ayrıca deneyimli üye bey!