PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan overclock yapmak istiyorum?

selam arkadaşlar

şimdi bende eski bi bilgisayar daha var. bunun işlemcisi P III500 ben bunu hızlandırmak istiyorum.bios tan fsb hızını arttırınca agp ile pci slotlarıda hızlanıyor ben bunların hızlanmasını istemiyorum.
    anakart ta dipswitch durumu varmış bikaç tane yanyana dizilmiş anahtarları uygun kombinasyon ile sadece fsb hızı ayarlamada kullanabiliyormuşuz.ama bende ankartın kitapçığı yok :evil: :cry:
    bu dipswitch i nasıl ayarlayabiliriz ? peki bios tan fsb yi 133 yapsam bişey olur mu?

bide işlemci sıcaklığını gösteren motherboard diye gıcık bi program var ama bende herşeyi sıfır gösteriyor fan hızlarıda dahil :evil: sözde benim işlemcinin üzerinde sensör varmış benimkide bu sıcaklık gösterge olayını destekliyormuş ama nerdeeee.
    işlemcinin sıcaklığını nasıl öğrenebilirim? standart bir fanım var orjinal intel değil fanın altında da termal krem yok bu işlemci için üst sınır sıcaklık değeri nedir?
    biraz uzun oldu galiba sorularım ops:

teşekkürler..

evet cevabınız :?:

"Bırakın Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun! "

İŞLEMCİN ESKİ GORUNEN O Kİ ANAKARTIN BUNA BAĞLI OLARAK BIOSUNDA BIRAZ ESKİ BELKİ BİR BİOS GÜNCELLEMESİYLE AYARLARIN BIOSTAN AYARLANMASINI SAĞLAYABILIRSIN TABİ BU BİR İHTİMAL.. İNTERNETTE GOOGLE SİSTESİNDEN OVERCLOCK ANAHTAR KELİMESİYLE TÜRKÇE SİTELERDE ARAMA YAPTIGINDA ASIL SORUNUNLA İLGİLİ BURDA BİLE BULAMAYACAGIN KADAR BİLGİNİN VE CEVABIN SAHİBİ OLABİLİRSİN.. ANAKARTININ SENSORLERI OLUP OLMADIGINI BİOSTAN GOREBILIRSIN GENELDE HARDWARE TEMP BASLIGI ALTINDA OLUYOR A BASLIKLARIN ALTINDA CPUNUN VE ANAKARTIN SICAKLIGINI GOREBILIRSIN ACIKCASI O SOZ ETTIGIN PROGRAM BENDEDE CALISMAMISTI AMA BİR UST SURUMU CALISTI AMA BEN KULLANMADIM OVERCLOCK PROFESYONEL İŞİ YANİ BİRAZ DAHA İYİ OYUNLAR OYNAMAK İÇİN OVERCLOCK YAPMAMALISIN ELİNDEKİNDEN DE OLABİLİRSİN.. OVERCLOCK YAPMAK İCİN OVERCLOCK YAPACAKSAN OVERCLOCK YAP YANİ İŞİN BÜTÜN RİSKLERİNİ KABUL ETMİŞ BİR ŞEKİLDE HER ADIMDA YENİ BİRŞEYLER ÖĞRENMEK HEYECANIYLA YAPACAKSAN EYVALLAH.. 8)

Eğer işlemcinin çekirdeği üzerinde macunu sürülmemişse overclock işine kesinlikle girme.. Macun bulup sürebilirsen overclock yapabilirsin. agp pci hizlarıni kontrol edemeyebilirsin. Ancak bu şekilde de belli bir yere kadar oc yapılabilir, tabi sisteminin hafızaları (ram) iyiyse. Yine de biraz dikkatli olman gerekli. Eğer boardu jumperdan resetlemeyi bilmiyorsan bu işe girme. Bilgisayarı kilitleyebilirsin.

Benim sana tavsiyem hiç oc işine girme normal olarak kullanmaya devam et. Çünkü bu saatten sonra 75, 100 mhz kazandırmak sana çok da büyük bir kar sağlamayacak...

Kolay gelsin..

Bu arada sistemin sıcaklık ve fan hızlarını göstermemesi programla ilgili olabilir. Anakartın markalıysa sitesinden belki uygun programı bulabilirsin..

Benzer Başlıklar

1. Overclock yapmak istiyorum...
    Cyberpunk tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 18
    Son Mesaj: 19.07.2010, 21:25
  2. Overclock yapmak için yardım istiyorum
    feliss tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 11.10.2006, 23:18
  3. Overclock yapmak istiyorumm
    perwanne tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 6