PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
14 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan dual ddr nasıl anlarım

merhaba arkadaşalar
    ben sormak istiyorum dual ddr ramim var sa bunların calıstığını nasıl anlarım.. Bilgisayarimda iki tane 512 MB 400Mhz takılı ve bilgisyar acılırken 400Mhz yazıyo, böyle olması normal mi yoksa 800Mhz mi yazmalı?

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

Normaldir.
    Eğer iki tane 512 in varsa ve sadece 512 görüyorsan problemin var demektir.
    Bunun çözümü: Anakartında renklenndirme varsa ikisinide aynı renge takman gerekli. Renklendirme yoksada User Guide (kullanma kitapçığı)bu konuda sana yardımcı olur.

Kolay gelsin

Varsayılan ram

şimdi iki tane 400mhz lik rame sahip olman onların hızının toplam olarak 800mhz olmasını gerektirmez yani onların ikisininde mhz cinsinden hızı 400mhz dir ve bu bir nitelik olarak bu ramlerin bir özelliğidir yani şöyle bir örnek verebilirim 2 adet 3.ghz işlemcin olsa tabi bunu destekleyen bir anakartta olacak 6ghzlik bir işlemcin olmaz nicelik olarak 2 adettirler ama nitelikleri kendine hastır.calışma frekanslarını değil eğer iki adet 512 mb boyutunda ramin varsa bunların toplam boyutlarının doğru olup olmadığına bakmalısın yani frekansı 400 mhz ise doğru gözüküyor demektir.ama toplamları 1024mb yani 1ghz yapmalıdır eğer böyle değilse bir yanlışlık vardır..
    kıvanç arkadaşın sana demek istediği şu eger dual-ddr destekleyen bir anakartın varsa bu tip anakartlarda ramler farklı ram ciftlerine takılmaları halınde dual ddr olarak çalışırlar eğer anakart kitapçığında belirtildiği şekilde takılmazlarsa yine çalışırlar fakat bu yarı yarıya performans düşüklüğüne neden olur fakat bu demek değildir ki dual ddr olunca frekans hızları toplanıp 800mhz olacaktır...dual ddr olayı bant genişliğini arttırıp işlemci ile ram arasındaki veri trafiği dar boğazının genişleterek bilgisayarının normalde 3.2gb olan bant genişliğini 6.4gb bant genişliğine çıkartacak demektir bu da bilgisayarının %50 daha hızlı olacak demektir kural olarak.... kolay gelsin... 8)

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

Varsayılan Re: ram

selamlar...

Alıntı Orijinalini Gönderen: eXiestenZ
    eğer iki adet 512 mb boyutunda ramin varsa bunların toplam boyutlarının doğru olup olmadığına bakmalısın yani frekansı 400 mhz ise doğru gözüküyor demektir.ama toplamları 1024mb yani 1ghz yapmalıdır
    sanırım 1ghz yerine 1 gb diyecektin.bildiğin gibi ghz, hız ölçü birimi oluyor..

iyi çalışmalar.........................

Varsayılan mooderatör

evet aynen öyle GB diyecektim ama sazanın birinin atlayacagı konusunda arkadaslarla bahse girmiştim ve bahsi ben kazandim
    senin tek işin kendi hataların yerine başkalarının hatalarını düzeltip kendilerininkini örtmek mi bu forumda hayır çünkü verdiğin her bilgi burda olduğu gibi %90 nın bilebileceği kadar kolay olmadığı zamanlarda yanlış bilgiler vererek insanların yanılmasına sebep olabiliyorsun buna dikkat etmeni isterim..çuvaldızı kendine batır önce

Benzer Başlıklar

1. 667 olup olmadığını nasıl anlarım
    veysel23 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 28.03.2009, 16:18
  2. wireless var mı yok mu nasıl anlarım
    tunayse tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 31.10.2006, 18:08
  3. 3dfx vodoo kaç mb olduğunu nasıl anlarım?
    ulash tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 16.09.2006, 12:49
  4. Bilgisayarıma worm bulaştığını nasıl anlarım?
    maradona tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 19.01.2006, 20:58
  5. anakartımın p4 desteklediğini nasıl anlarım??
    megabyte tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 13.04.2005, 16:03