PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Hard disk sorunu!!!!!

ben bir samsung serial ata 120GB harddisk aldım.
    1. BİLGİSAYAR'ımın içinden c: yi kontrol ettigimde dosya sistemi olarak NTFS olarak gösteriyor bu olagan mı? cunku eskı harddisklerde dosya sistemi fat32 idi.
    2. Ayrıca harddisk i 111 GB gösteriyor bu kadar kayıp olurmu yada olaganmıdır.

3. Ekran kartım His ATİ RADEON 9600 pro .ilk baslarda BEKLEME ye alıyordu ama artık beklemeye bastıgımda alacak gibi yapıp kapanıp acılıp ekrana oturum zaten acılmıs durumda diye ekran geliyor.Bu sorunu nasıl asabilirim.Lutfen yardımcı olursanız sevinirim.simdiden tesekkürler.

Selam,
    1.Sorunu cevabı: Hiç bir hdd formatlı gelmez.Yani sen onu aldığında fdisk falan yaparak kurulum esnasında istediğin formatı atarsın(NTFS yada FAT).111 GB için bir şey diyemem.Ama bana oldukça yüksek bir kayıp gibi geldi.Olmaması lazım yani.Bence sen bi fdisk çek ona eğer kayıp değeri aynıysa değiştir hemen.Çünkü o hdd i birisi alıp geri vermiş ve adamlarda sana vermişlerdir.

2.sorununu açıkçası pek anlayamadım :roll:
    [SK]SpooK
    TÜRKÇE EĞİTİME EVET,İNGİLİZCE EĞİTİME HAYIR...!!!

arkadaşım o kadar olur çünkü bir harddisk eğer bu kadar büyükse tek halde kullanılmaz bu harddiski disk birleştirme yapmayı düşünemiyorum
    sana tavsiyem daha birşey yüklemeden bilen biri ile bir fdisk yap ve harddiski bölümlendir
    harddisk 30gb den büyük olursa otomatik olarak nfts yi seçer 30gb. ye kadar fat32 ondan sonra nfts olur

ayrıca ileride program yükledikçe pc ağırlaşacaktır ve sonunda kağnı hızına gelecektir harddiski parçala windowsu kurulu olduğu disk ne kadar küçük olursa o kadar hızlı olur çünkü windows bilgisayarın hizmetini yapıyor ve ne kadar hızlı windows çalışırsa pc de o kadar performanslı olur c yi 10 gb yap sadece gerkli programları yükle diğer tüm programları böleceğin diğer diske yükle mp3lerde dahil
    sonra bir sorun çıktığı zaman harddisk formatlandığında tüm bilgilerini de kaybedeksin buda ayrı bir sorun
    sana tavsiyem
    c: 10 gb windows office ve diğer önemli programlar(antivirüs gibi)
    d: 50 gb oyunlar ve diğer programları buraya kur internetten indirdiğin setup dosyalarını yada cdlerde koyman gereken setup dosyalarını buraya koyarsın
    e: 50 gb mp3 videoları vb media dosyalarını buraya
    eğer böyle düzenleme yaparsan dosyaların belli bir düzende olacak bulman kolay olacak ve pc hızlı olacak karmakarışık olmadığı için

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

1. Bilgisayarı kuran kişi harddiskin 32 Gb'dan büyük olduğu için 4'e bölmek yerine büyük harddiskler için üretilmiş olan NTFS dosya sistemini tercih etmiş. DOS'ta işlem yapmıyorsan NTFS daha güvenilir bir dosya biçimidir. Fakat klasörleri şifreleme yoluna gidersen formattan sonra o klasörlere erişememe gibi bir sorunla karşılaşırsın. İlle de Fat32 kullanacağım dersen 120 Gb'lık bir harddiski en az 4 Partition'a bölmelisin yani her bir partition 32 Gb'tı geçmemelidir.

2. 120 Gb'lık bir harddiskin 111 Gb olarak görünmesi normaldir. Her bir partitionun özelliklerinde kapasitelerine bakacak olursan, toplamlarının 120 Gb olduğunu görürsün.

Başarılar...

tesekkür ederim yazdıklarınıza ama herhangi bir parcaya bolunmus degıl. Toplam disk alanı 111 GB diyor. partition yok yani.

Özelliklerden baktıgımda 120.047.927.000 bayt yazıyo.acaba baytı gb ye cevirirkenmi bu olay meydana geliyor

Benzer Başlıklar

1. Hard Disk sorunu
    mysterious tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 05.11.2008, 10:13
  2. hard disk sorunu
    _burak_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 18.11.2006, 14:26
  3. Hard Disk sorunu
    benim88 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0