PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
    doctorMT
    Misafir

Varsayılan bilgisayar kendi kendini resetliyor

AMD athlon 2500+, asus A7V8X-X anakart, 256 MB ddr400 ram,80 gb seagate barracuda hdd, softk56 modem, inno3D geforce fx 5200 ekran kartı, philips 107t5 monitör. windows xp+servis pack1 işletim sistemi.
    yukarıda konfigürasyonunu yazdığım bilgisayarı yılbaşında aldım. durup dururken klavye ve mouse kilitleniyordu, açıp kapatmak zorunda kalıyordum. daha önemlisi daha çok internetteyken hiçbir ikaz vs. olmadan sistem kendi kendine reset atmaya başladı. bilgisayarı formatlayıp xp ve 98 kurdum. internete girerken 98 kullanmaya başladım. birkaç gün problemsiz geçti. sonra tekrar bunları yapmaya başladı. toplam bir ay kullanamadan sistemi paketleyip istanbula aldığım firmaya gönderdim. her türlü testten (?) geçirdiklerini 12 saat durmaksızın çalıştırdıklarını ve hiçbir probleme rastlamadıklarını söyleyip tekrar bana gönderdiler. İkinci gün internetteyken yine kendi kendini resetledi. problem hala devam ediyor yani. Acaba parçalar arasında bir uyumsuzluk olabilir mi? Hangi parçada problem olabilir? Ne yapmalıyım?

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    İstanbul / Antalya

Büyük ihtimalle işlemci soğutmanda sorun var.
    İstanbul'da nereye yolladın bilgisayarı? Ciddi bir yer değilse onların yaptıkları testler hakkında biraz bilgi sahibiyim. Bence "motherboard monitor" gibi bir program kurup buradan işlemci ısısını ve fan devrini kontrol etmen iyi olur.

Varsayılan cvp

İki alternatif daha var. Birincisi elektrik hattında bir problem var. İkincisi de "usb" sorunu sorunu. Ancak sen kasayı yolladım bir sorun bulamamışlar yazmışsın. Peki o zaman sorun şu olabilir: Evde mouse-klavye-monitör haricinde bilgisayara bağladığın birşey; yani webcam,yazıcı ya da usb'den bağladığın herhangi birşey varsa sorun çıkarma ihtimali vardır. Hepsini çıkart sadece klavye,mouse ve monitörü bağla bilgisayara ve bu şekilde dene(hatta klavye olmasa da olur). Sonucu yazarsan tekrar yardımcı olmaya çalışırım.
    .mag..

espirtlotus
    Misafir

win98 de internetteyken kilitlenme oluyormu? yoksa sadece winxp de mi oluyor bu olay? eğer sadece xp de oluyosa... benim aklıma MSBlast geliyor bu forumda biraz gerilere bkarsan konuyla ilgili ayrıntıları okuyabilirsin..
    http://www.e-kolay.net/bilgisayar/ha...HaberID=128356
    birde adresine bakmanı tavsiye ederim

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

selamlar...

sistem sadece internetteyken reset atıyorsa ve bu XP de olan bir durumsa blast virüsü olabilir.ama blast virüsü bir geri sayım penceresi çıkarıyor eğer bu sende yoksa blast virüsü olmaz diye düşünüyorum.

bilgisayarın sadece internete girdiğin zaman mı resetleniyor yada kitleniyor?
    birde bilgisayarında oyun oyna şöyle 3-4 saat falan.eğer bir problem yoksa,bu bir şekilde modem yada ilgili şeylerde bir arıza gibi olabilir..
    onun için öncelikle bunu öğrenmemiz gerekebilir.sen önce bilgisayarını uzun süre oyun testinden geçir bunu her iki sistemde (98,XP) deniyebilirsin.
    eğer her halde mouse & klavye kitleniyorsa kendine yeni bir mouse & klavye seti alarak sorunu çözebilirsin eğer aynı sorun yeni set ile de devam ederse o zaman anakartının portlarında bir sorun olabilir..

iyi çalışmalar......................

Benzer Başlıklar

1. Bilgisayar kendi kendini kapatıyor
    drgladius tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 18
    Son Mesaj: 25.06.2008, 16:54
  2. Yanıt: 7
    Son Mesaj: 28.02.2008, 19:45
  3. Bilgisayarım kendi kendini resetliyor-ACİL YARDIM
    gokhans18 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 25.10.2006, 21:04