PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
14 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan İşletim sistemi bozuk alana format sonrası program kurarmı?

Merhabalar.

Öncelikle sistemde Winxp pro kurulu. Bir iki gün öncesine kadar sorunsuz kullandığım programlarım (yanıt vermiyor) biçiminde kilitlenmeye başlamıştı. Virüsten şüphelendim ve temiz bir format atmak istedim. Hard diskimde 2-3 hafta öncesinde bazı sorunlarım olmuştu (system32 içinde hal dll yok oldu) bunların üstüne bad sector oluşmuştu ve burada bad sector 1,5 mb civarındaydı.

-Bugün format attığımda bu değer 2 mb civarına çıkmış görünüyordu. Ardından winxp yi kurarken sistem "39 dk kaldı" bölümünde kilitlendi.

-Format attım ve bad sector bu sefer 1,00 mb göründü????

-winxp yi tekrar kurarken yine kilitlendi ve ramlerden şüphelendim ve 2*256 ramlerin birini çıkardım. Tekrar format atarak bad sectoru yeniden görmek istedim ve yine 1,00 mb yazdı.

-Sistemi komple kurduktan sonra nero yu yüklemeye çalıştım ve sanırım bad sector alanına denk geldi bu ve saçma birşeyler oldu. Nero şimdi kurulmuyor.

Bunların üstüne şunu sormak istiyorum.
    1-Bad sector oluşmuş bir hard diske format sonrası program yüklendiğinde bad sector üstüne denk gelebilirmi bu yükleme?

2- Bad sectorun çevresinde büyüme olabilir dedi. Küçülme olması saçma değilmi?

3- Bad sectoru tamamen yok edip kalan alanın üstüne Windows kurmak istiyorum bu mümkünmü??

sistemin yeniyse badsector oluşabileceğini pek sanmıyorum işletim sistemi saçmalamış olabiliyor windows bunu sık sık yapıyor.fdisk yapıp yeniden biçimlendirmeyi dene

Bad sector olabilirde olmayabilirde, madem format atmışsın makinana, kaybedecek birşeyin yokmuş zaten, o yüzden eğer elinde başka bir hdd varsa yada birinden ödünç alıp ona xp kur, senin bad sector lu dediğin hdd ye ikincil olarak ayarla, scandisk ve yüzey taraması yapıp bad sectorlu kısmı etiketlemiş olursun. Böylece o kısımlar bir daha kullanılmaz olur. Ve Xp yi rahat rahat kurabilirsin. Bu anlattıklarım bilgisayarında işletim sistemi yokken geçerlidir. Eğer varsa, yüzey taraması yapıp bad sector lu kısmı çok kolay halledebilirsin.
    Cevap1: Evet düşük ihtimalle bile olsa bozuk kısma gelmiş olabilir.
    Cevap2: Valla büyür küçülür orasının bilemem.
    Cevap3: Yüzey taraması yapınca zaten bad sectorlu kısımlar kullanılamayacak hale geleceği için hdd yi kullanabilirsin...
    Hoş ve Hoşçakalın...

Merhabalar. Saatelerimi verdikten sonra sorunum hala çözülmedi.

Bugraa verdiğin bilgiler çok güzel. Fakat şunları belirtmek istiyorum.

Win98 i kurdum. Önce 15 gb lık "C"ye yüzey taraması yaptım dos üzerinden. Burada kare şeklindeki tablonun 6-7 farklı yerlerinde başında, sonunda, ortalarında vs.. "kısmi bozuk" olarak geçen "B" yazılı kümeler vardı. D sürücüsünü de aynı şekilde taradım. Bunda "B" yoktu. Fakat format atarken "D" de 23 gb lık alanın yüzde 7, 41 ve 76 bölümlerinde kurtarılmaya çalışılıyor çıktı. Sonunda bozuk kesim vs çıktı. Şimdi bu kısmi ne demek?? Düzeltme imkanı varmı?? Bunu da anlamadım?? Çünkü scandisk te 1 tane görünüyordu. Herneyse hesaplamalar sonucu harddiski Fdisk ile tekrardan böldüm, 35,6 gibi bir değeri (bütün bozukluklar içinde) "C" olarak belirledim, sondan 2,3 gb lık bozuk olmayan alanı fdisk ile "D" sürücüsü olarak belirledim. Buraya xp kurmaya çalıştım.

(( Fakat çift ram ile xp kurmaya çalıştığımda xp kurdayken kilitleniyordu, Anakart hasar görmüş sanırım. Her iki ram ile ayrı ayrı tek olarak denediğimde çalışıyor. Yani ramler temiz. ))

Sonunda bu halde tek ram ile xp yi kurdum. Anakartı da hafta sonunda garantisi devam ettiği için uranium bilgisayara götürüyorum.. Bakalım ne olacak??
    Overclock yapmıştım bir aralar. Bunun etkisi olduğunu düşünüyorum..

Sizlere birde şunu sormak istiyorum. Bu anakartı değiştirmeye karar verirlerse üstüne kalan kısmını tamamlamak şartıyla nforce2 setli bir anakart alma ihtimalim varmı??

Katılım Tarihi
    2002
    Yer
    Istanbul.gif

warior, aynı sorunu ben de daha önce yaşamıştım. windows için hdd C ve D olmak üzere ikiye bölmüştüm ve ilk olarak C de 2kb kadar bad sector ile başladı 1mb falan buldu ve sistemi format edip yeniden kurmaya çalıştığımda kurulumu yapamadı. garanti kapsamındaysa hdd i hemen değiştir sorun çözülecektir.
    Elinde eski bir hdd varsa bir kurulum yapmayı dene, eğer makinen tekrar kilitlenirse o zaman anakartı servisine götür. Overclock yapmak genellikle anakartı yakmaz ama aşırı ısınmadan ve yetersiz soğutma nedeniyle ihtimal dahilinde.

Benzer Başlıklar

1. Format sonrası
    asdfghj tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 07.10.2006, 22:02
  2. İlk Türk İşletim Sistemi, Pardus Ulusal İşletim Sistemi Çalı
    crazylover tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 26.05.2005, 17:49
  3. Yanıt: 2
    Son Mesaj: 21.02.2005, 19:10
  4. format sonrası başlangıç