elimde p4 1.7 fsb=400 bir islemci var
asus p4p800 modeli 800fsb ve dual ddr destekli bir anakart alıcam
bu ikisi ile nasıl bir dual ddr konbinasyonu oluşturabilirim
ram olarak kingston ddr400 value düşünüyorum. bunlarla olurmu?
bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan biri bana yardımcı olabilirmi
toplam ram 512 olcak
islemcimi 4-5 ay içinde değistirmeyi düşünyorum
(lütfen pcnetin son sayısını oku demeyin şu anonu labilcek bi yerde değilim
bu konuda yarına kadar karar vermem gerek)
Ben amd'cilerdenim bu üzden anakartın türü olarak yardım edemiyeceğim ama ASUS almanı tavsiye ederim dual ram'a gelnce çift kat daha fızlı çalışıyormus yalnız en az iki ram'i çalıştırmanlazım yani tek bi 512 almayacaksın yerine iki tane 256+256 koyacaksın oda sana 1024 gibi çalışacak diyor uzmanlar
hadi kal saglıcakla
ram'i çalıştırmanlazım yani tek bi 512 almayacaksın yerine iki tane 256+256 koyacaksın oda sana 1024 gibi çalışacak diyor uzmanlar
Gülünç.
512 mb dual ddr sahibi olmak için ki (performans artışı %25 civarında olur) iki tane aynı hızda 512 mb ddr ram takman gerek.
Bu iş için Twinmos un özel üretilmiş ramleri var. Bence o ramleri bir dene. Zaten bunlar ikili paketler şeklinde satılıyor.
Dual ddr teknolojisinden yararlanmak güzel ama 1.7Ghz 400 FSB ile bu performansı yakalaman biraz zor. Örnek vermem gerekirse, kullandığım Gigabyte anakartı resmi olarak 533/400 FSB işlemcilere izin veriyor, 400 FSB ye sahip işlemci ile maximum ddr 266mhz e izin verdiğini, 333mhz den yararlanabilmek için 533 FSB işlemci takılması gerektiğini söylüyor. Alacağın Asus P4P800 kartı ile 1.7Ghz lik işlemcin dual ddr 400 mhz in sağladığı performansı vermez, bu yüzden işlemcini de değiştirmen gerekebilir.