PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Konya + İstanbul

Varsayılan cd ve disket boot etmiyor...

Merhaba. Dun bir bilgisayar topladim.
    MSI 6570 K7N2 Delta-ILSR nforce2, AMD Barton 2800+ 2083Mhz XP box, Twinmos 2x256Mb PC3200 400Mhz Dual kit, HIS 128Mb Ati Radeon 9200 128Mb DDR 128 bit, Seagate 80Gb 7200 SATA, Samsung 52x32x52 IDE CDRW, ASUS TA230 P4 300W Atx Midi Tower kasa.

Bilgisayarla birlikte lisansli windows almayinca orada deneyemiyolarmis. Ben XP'yi ve windows98 baslangic disketini boot ettirmeye calistigimda:

"NVIDIA Boot Agent
    PXE-E61: Media test failure, check cable
    PXE-M0F: Exiting nvidia boot agent.
    Disk boot failure, insert system disk and press enter"

yaziyor.
    Knoppix 3.3 ise cd'den basliyor, hosgeldinis mesajindan sonra "Probing SCSI... aic7xxx.o" yazip takiliyor...

Bilgisayari kadikoyden aldim, avcilardayim, 1 hafta uyumsuzluk icin degistirme suresi var, sinavlara da 2 hafta var...
    Saygilar.

donanımın takılı olup olmadığını bir bak diyor. ekran kartı tam takılamamış olmalı harddisk çökmüş knoppixde scsi aygıt arıyor biostan iscsi aktif ise onu kapat aktif olduğu için arıyor ve oylece takılı kalıyor. xp cdlerinde zaten bir boot vardır cd yi taktığın zaman boot eder ve kurar.
    donanımlarını kontrol et tam oturup oturmadıklarına bak kabloları kontrol et. vga nin yanındaki pci yerine donanım takma en son biostan load default settings yap

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Konya + İstanbul

ekran karti takili gibi gorunuyor... biosta iscsi diye birsey bulamadim. pci slotlari da bos... Bilgisayari teknik servis topladi ama ramleri ayni renge takti, ben soyledim dual oluyo dedi. ama acilista single channel yaziyordu, ben birini diger renge takinca dual channel yazmaya basladi... bu da baglantilari falan yanlis yapmis olabilecegi kuskusunu yaratti bende...

HDD'yi sataya baglamis... Cdromu da master olarak sanirim IDE1'e takmis... FastBuild HDD'yi goruyor...

Tesekkurler.

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Konya + İstanbul

load bios defaults dedim biseyler yaptim knoppix acildi!!!

Ancak masaustunde olmasi gereken HDD simgeleri yok... Belki serial ata tanimiyordur knoppix.

Ancak masaustunde floppy olmasina ragmen diskete erisilemiyor. Onda bi sorun olmasindan supheleniyorum...

Selamlar;
    Bütün sorunun SATA
    Serial ata ve scsi ürünler aynı grup olarak kabul edilir bu yüzden knoppix scsi bir cihaz algıladığını zannediyor fakat driver ı ile çalıştırmaya kalktığında haliyle çakılıp kalıyor.
    Sistemini kurarken F6 tuşu ile araya girip mutlaka sata driver larını yüklemen lazım
    Sistemden kastım win2000 veya xp için.Aksi takdirde onlarda diskini göremediği için sistemi kuramazsın.SATA sürücülerin disketle verilmediyse her hangi bir bilgisayarda sana verilen anakart cd si içinde ki SATA sürücülerini diskete alabilirsin
    hatta bir çok üretici SATA açılış disketi yapabilen küçük yazılımları cd içine koyuyorlar.
    Kolay Gelsin..

Benzer Başlıklar

1. Boot etmiyor bilgisayarım, ne yapmalıyım?
    _burak_ tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 29.12.2006, 11:41
  2. xp cdsi başlangışta boot etmiyor
    gkobar tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 15.12.2005, 19:29
  3. disket,disket yapısı ve çalışma prensibi
    sanannd88 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 27.10.2005, 19:02
  4. boot olmayan cdleri Boot cdsi yapabilirmiyim