PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Oyun Oynarken Mavi Ekran Geliyor..

Slm arkadaşlar...

Arkadaşlar sistemim performasından memnunum ; stabil bir şekilde çalışıyor ancak oyunlarda(örnegin
    Counter 1.5-Fifa2004) Yeni bi ram alıp Dual DDR özelliginden faydalandıgımdan beri( Ramlerimin markaları farklı Nanya
    ve Micron) bilgisayarım kendiliğinden oyunun ortasında pat diye yeniden başlıyordu.

Bende Sistem özelliklerindeki otomatik yeniden başlat seçenegini pasif konuma getirdim.
    Bi de hata bildirimlerini devredışı bırakmıştım onuda aktif konuma getirdim..

Bu seferde oyunun ortasında pat diye yeniden başlamıyor karşıma mavi bi ekran geliyor.

MAVİ EKRANDA ŞUNLAR YAZIYOR:

--------------------------------------------------------------------------------
    Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı.
    DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Bu sorun karşınıza ilk defa geliyosa....
    .
    .
    .

.

TEKNİK BİLGİLER :
    STOP : 0*0000000D1(0*00000008, 0*00000002, 0*00000000, 0*F7FCB2DB)
    Portols.sys-Adress F7FCB2DB base at F7FC4000, Datestamp 3d6de2ca

------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar bu mavi ekranın gelmesinin sebebi ; bu sorunun kaynağı:

İki farklı remi Dual DDR özelliginden faydalanıp kullanmam mı?

Yoksa Donanım Driverlarından mı?

Yoksa SAnal bellekten mi?

Yoksa?

Bu arada sistemim P4 2.0A+ Asus P4P800 865PE+ 128 MB Geforce FX ekran kartı+ 512 (2*256) Dual DDR
    80 Gb Samsung Harddisk + 52x LG cdrom+ Ses Kartı Onboard+ Creative 56k v.92 modem+ Xp Professinoal Kullanıyorum..

Bu arada Arkadaşlar ve Moderatör arkadaşlar ben bu konuyla ilgili bi konu açmıştım "Asus P4p800+DDR
    Sorunu " başlıgı altında.. Yeni bi konu açmamdaki sebeb ; Konunun tam anlamıyla boyutunun degişmesi..
    Affınıza sıgınıyorum..

Sorun büyük bir ihtimalle Ram'lerin uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Ram'larin birini çıkart ve bu şekilde oyun oynamayı dene.

Büyük bi ihtamel iki farklı marka Ramin Dual DDR özelligindeki uyumsuzlugundan..

Eski haline getirmek en mantıklısı..

çünkü önceden böle bi sorun yoktu..

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    Bilmiyom Nerden

aynı sorun bende de war ama bende tek ram var (256mb). bana ekran kartından olduğunu söylediler (fx 5600xt 256mb) belki sende de böyle bir sorun olabilir.

Benzer Başlıklar

1. Oyun Oynarken Ekran Kararıyo. Yardım
    bloodxman tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 22.01.2009, 18:51
  2. mavi ekran geliyor
    adom52 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 05.03.2007, 10:02
  3. Yanıt: 3
    Son Mesaj: 25.07.2005, 16:29
  4. bilgisayarımda oyun oynarken mavi ekran çıkıyor