PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan 865PE Neo2-PFISR/ [Gb LAN, IEEE1394, SATA, SATA RAID]

Bildiğiniz gibi msi'ınbir sürü başarılı ana kartı var. Bunlardan biri de ms6728. Ancak bunun bir sürü türü var. benim aradığım bunun en üst modeli olan 865PE Neo2-PFISR. Ancak baya aramama rağmen satın alacak bir yer bulamadım.
    yeni bir bilgisayar topluyorum. seçtiğim ana kart da bu. ben konfigürasyonu yazayım. eğer önerebileceğiniz daha iyi parçalar varsa dinlemeye hazırım:

P4 3.0GHz 800MHz Presscot
    MSI 865PE Neo2-PFISR
    Twinmos DDR-400 512 MB
    Sparkle Geforce MX 5700 ultra
    160GB Samsung SATA
    Aopen H600B Siyah kasa
    420Watt power supply(ancak hangi marka olmasına karar veremedim)
    Samsung 52x24x52 CD-RW
    Pioneer 16x DVD
    Floppy

Toplam 2 milyarlık bi sınırım var ama aşma imkanım yok. Monitör almayacağım.

sistem oldukca güzel ama anakarti cozum ve arena bilgisayardan bulabilirsin.

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

Power seçmende yardımcı olacak bir makale ve gözün kapalı alabileceğin markalar;
    http://kivanch.port5.com/bilyazi_2.php
    AeroCool
    Antec
    Aopen FSP
    Enermax
    Thermaltake
    Vantec
    Zalman

Seçtiğin donanım elemanlarına baktığımda bir terslik gözükmüyor, hatta çoğu yapılan karşılaştırmalardan birincilikle çıkmış ürünler. Ben sana hemen Aopen FSP 550w önereceğim. Ama şunu da söyleyeyim; ana güç soketi 28pin fakat senin seçtiğin anakartın ki 24. Fakat bu bir problem yaratmıyor iki sırayı boş bırakarak kullanabiliyorsun. Ayrıca farklı hardiskler için adaptör kullanmana gerek yok çünkü çıkışlarında yok yok (server kasa bile besleye biliyorsun, aslında bu güç kaynağının görevide server beslemek zaten )

Kolay gelsin.

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

Bu arada yazmayı unuttum bu power-supply ı vade farksız 6 ( veya 9 taksit de olabilir tam hatırlamıyorum) taksitle alabilirsin
    www.dijitalcenter.com dan kampanyadalar. Anakartı da bir sor tedarik edebilirler. Bir zamanlar www.hepsiburada.com da 6728 vardı orayada bir bak.
    Seçtiğin kart da www.tomsharware.com.tr de ki 24 anakart incelemesinden 1 numara olarak çıkmıştır ( chipseti 865 olanların arsından), ilgini çekerse bir bak.

Yazdığım konfigürasyon yaklaşık 1.8 milyar tutuyor. artan 200 milyonluk mikarla da bir 512 MB'lık ram daha almayı düşünüyordum.

Şimdi 512 MB ram yerine power supply mı alayım?(Sadece fikir soruyorum.)

Ayrıca bu parçaları gidip toplatım almak gibi bir niyetim yok. Hepsini box olrak alacağım. Ancak işlemci ve power supply monte edilmesi biraz karışık sanırım. Benim de hiç bir fikrim yok. (24-28 olayı üzerine yazıyorum)

Bahsi geçen anakart ve ekran kartını ancak internet üzerinden temin edebiliyorum. İkisi de ayrı sitelerden. Sizce internet üzerinden alış-veriş güvenli mi? Ben nedense pek güvenemiyorum.

Benzer Başlıklar

1. sata hdd ler neden raid sürücü ister?
    eyyuplu tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 31.07.2006, 22:28
  2. MSI 865PE Neo2-P' de P4 1.6 GHZ çalışır mı?
    rommed tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 29.09.2004, 00:23
  3. hdd ve sata raid sorunu
    drrecep36 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 05.09.2004, 22:49
  4. SATA RAID
    Difference tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 02.07.2004, 09:27
  5. ABIT AN7-GURU(L,SATA) mi yoksa ASUS A7N8X Deluxe(L,SATA)
    Curian tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 12.04.2004, 23:25