Selam,
Daha once bir baslikta makineyi actigimda dıııt dıdıdıdı diye ses geldigini ve bunu neyden kaynaklandigini sormustum. Arkadaslar sorunun ramden kaynaklandigini soylemisti.
Dedikleri gibi ramlerin yerini değiştridim fakat ramler bazen calisiyor, bazen calismiyor. İşin anlamadığım yanı ise ram'in yerini degistirip makineyi aciyorum sorunsuz aciliyor. Kapatip format atayim diyorum, restart attigimda tekrar ayni hatayi veriyor. Tekrar dııt dıdıdı sesi geliyor. Bu durum makine durduk yerde iken oldu. Herhangi bir sebebi yok.
Yada sorun ram'lerde degilde, baska birseydemi?
Kasayı asla oynatmiyorum. Ekran kartindada sorun yok. Bana bi akıl verin. Ne yapmalıyım? Sorunu nasil giderebilirim? (Anakart: Jetway)
Slot pinlerini bir numara yumusak fırça ile temizleyerek dene. Problem devam ederse çok az da olsa ram çakışması yaşıyor olabilirsin fakat boot sırasında çakışma pek raslanmayan bir olay. İp ucları bölümünde bir makalem var donanım temizliği ile ilgili bir bak yardımcı olabilir.
Bunun dışında da farklı tek bir olasılık var oda anakartın. Anakartında tek ram ile problem yaşamıyorsan çakışma var demektir.
Eğer kıvanc arkadaşımızın dediği gibi olmaz ise bir arkadaşından ram alıp dene eğer aynı problemi verir ise problem ramlerde değildir ancak vermez ise anlaki problem ramlerdedir..