PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan master ve slave cd-rom takma ?

arkadaşlar lütfen yardım edin şu master slave ayarlarını bir türlü çözemedim önceden 8xlik bir writerım vardı bide dvdromum şimdi dvd ye hiç dokunmadan lg 52*32*52 writer aldım 8xliği çıkarıp aynı kabloları ona taktım ama çalışmıyo bilgisayar hata veriyo bu master ve slave ayarları nasıl yapılıyo ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler...

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

Bu ayarları optik okuyucularının arkasında bulunan jumper ( iki bakır metal uzantıyı birbirine kısa devre ettiren anahtar. Çok küçüktür çımbız yardımı ile çıkartıp takılabilir.) lar yardımı ile yapıyorsun. Hangisinin master hangisinin slave olacağını ayarlamak sana kalmış ama üzerinde kabartma ile gösteriliyor. Benim sana tavsiyem writerının jumperını çıkarman ve jumpersız kullanman bu problemini giderecektir.

Kolay gelsin

yine olmadı ayırt edemiyorum hangisi jumper ? ve master veya slave olarak nasıl ayarlıcam şimdiden çok teşekkürler

Birde buraya bak dostum belki biraz daha kavrayabilirsin.Bence en iyisi jmpersiz kullanman.Problem kökten çözümlenecektir.Aslında işin özü biri yataysa diğeri dikey olacak.(umarım yanlış yazmamışımdır.Ben devamlı öyle yapıyorum)

http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...784&highlight=

Benzer Başlıklar

1. HDD ile ilgili, master veya slave
    ahmetglr tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 01.12.2009, 18:00
  2. slave master ne demek oluyor...??
    pegasusline tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 26.03.2006, 22:42
  3. dvd writer master / slave mı yapayım
    monsters tarafından Donanım forumunda