PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Başlık: Bios sorunu

Varsayılan Bios sorunu

bilgisayarımda yaptığım ntfs dönüşümü ve xp yükleme formatlama vb birkaç işlemde bios ayarlarını sanırım biraz fazla kurcaladım önceden hemen açılan bilgisayarım şimdi açılışta bios ekranında çok uzun süre bekliyor (1.5-2 dakika civarı) ve sonra xp açılıyor anakartım
    ASUS P4P800 işlemci p4 2.4ghz bu sorunu nasıl çözebilirim.
    Şu an dosya sistemi fat32

bios'tan sürücü takılı olmayan slotları none olarak ayarlaman sana 3-4 sn. kazandıracaktır.. fakat 1-2 dk'lık probleme gelince..
    *hdd'yi biçimlendirdim diyorsun daha önceki biçimlendirmelerde ortaya çıkmayan veya yeni oluşan bir bad sector'de olabilir.. hdd'nin başındaki bozuk kısım'ı sistem okuyamadığı için okumakta ısrar eder ve bu 1-2 dk kadar surer.. sonra atlar.. ("format c:/c" [her bölüm için] bad sectorleri gizler.. bilgilerini yedeklemeyi unutma..)
    *aynı probleme hasarlı ide kablosuda neden olabilir.. yine belli bir kısmı okumaya çalışır ve pinlerde problem olduğu için okuyamaz.. ve yine okumak için ısrar eder..
    *yeni taktığın hdd veya başka bir surucu ile eski surulerden biri ile çakışıyorda olabilir..
    *bekleme sırasında F4 tuşuna basarak takılan surucuyu atladığda pc açılacakmı birde bu şekilde kontrol et.. sonuç ne olacak?....: )

Başlık değiştirilmiştir.

Kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

1. bios sorunu
    trinty tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 22.04.2008, 21:58
  2. BIOS sorunu
    deli tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 12.09.2005, 16:08
  3. bios sorunu