+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
-
05.10.2004 09:05 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- ankara
missing operating system hata mesajı alıyorum
selam
geçen hafta yeni bir harddisk aldım (maxtor 120GB) aldığım gibi ilk olarak fdisk yaptım ve formatladım. partition lardan birine xp yi kurdum. hiçbir sorunla karşılaşmadım. ancak daha sonra bilgisayarımı açarken "error: missing operating system" mesajını aldım. ne yaptıysam olmadı ve biçare bir şekilde xp cd sini takıp tekrar kuruluma başladım. ilgili partitionu seçip formatladıktan sonra gerekli dosyaları yükleyip tekrar boot etme aşamasında yine aynı hata mesajı ile karşılaştım. bunu defalarca denedim ama olmuyor. windows 2000 i de yüklemeye çalışıyorum mesaj hep aynı. eski harddiskimi takıp yenisini de slave olarak taktım ve eskisinde kurulu olan xp den yeni harddiskimi görüp partition magic ile tümden silerek tekrar formatladım hatta bölümleme de yaptım. tekrar master olarak takıp kurulum yapmaya çalıştım ama sonuç değişmedi. burada benim yapamadığım sanırım master boot record ile ilgili bir değişiklik. çünkü harddisk sağlam ve üzerinde bütün taramaları yaptım temiz çıktı. MBR ile ilgili bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim. (tabi sorun başka birşey de olabilir)
herkese kolay gelsin...
-
05.10.2004 09:18 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Diyarbakır
Sanırım senin sorunun aktif partition'dan kaynaklanıyor. tekrar fdisk programını çalıştır, orda "Set active partition" diye bi bölüm var, kurduğun windows partition'ını buraya ata.
-
05.10.2004 09:27 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- ankara
bunu zaten fdisk yaparken yapmıştım. sorun başka bişey olsa gerek
Benzer Başlıklar
-
error loading operating system hatası
KARINCA_52 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 21.10.2005, 00:06 -
Bilgisayarım Açtığımda Hata Mesajı Alıyorum(çok acele)
sempatix89 tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 21.11.2004, 01:29 -
Hata mesajı alıyorum.
sordesign tarafından PCnet forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 06.06.2004, 11:38 -
İki tane Operating System
gsogutcu tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 29.10.2003, 17:12 -
MySQL de hata mesajı alıyorum.... :((
Manyetik tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 06.03.2003, 13:47

Alıntıyla Yanıtla

İlk pc toplayışım arkadaşlar sizce...
Bugün, 16:14 / Donanım