+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: 2 tane sorum var millet yaa..
-
19.10.2004 18:31 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
2 tane sorum var millet yaa..
selam millet, iki tane sorum var baslikta da dedigim gibi..birincisi, bilgisayardan silinen bir dosya silinmis gozukse de aslinda uzerine yeni bir veri yazilmadigi surece silinmis olmuyor, bunu biliyorum ama bu nasil oluyor? bi de cd'lerin guclu lazer ile yazilip dusuk lazer ile okundugunu biliyorum, bu nasil oluyor? bu sorular odev benim ya, teknik olarak aciklayabilirseniz bir iki dakikanizi ayirip cok sevincem valla..simdiden tesekkurler..
-
19.10.2004 20:56 #2
Birinci sorunun cevabı aslında sayfalarca sürer ama kısaca sen sildiğin dosyaları aslında silmiyorsun sadece görünmez hale getiriyorsun tabi hali ile yer kaplamıyor.Bu yüzden üzerine bir veri gelene kadarda silinmiş olmuyor.Eğer recovery programlarını kullandıysan zaten göreceksindirki programlar dosya ismi ile değil bir numara(SID) ile klasörleri bulurlar ve isme cevirirler.
İkinci sorunu pek anlayamadım!! Soru şöylemiydi yoksa Yüksek hızda yazılıp düşük hızlarda nasıl okunuyor ?
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin..
-
20.10.2004 13:33 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
dogru dostum..
dostum dogru anlamissin, yazma teknigini soruyorum nasil oluyor diye..ve bunlari ben odev olarak vercem, kolaya kacmak gibi anlama ama eger vaktin olursa birinci sorunun da cevabini buraya olmasa da mail adresime yazarsan sevinirim..ikinci sorumu da yazabilirsin tabi yine vaktin olursa..yuhbe@hotmail.com
-
20.10.2004 14:09 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- eskişehir-antalya
selam
harbı cok uzun acıklanacak konular kısaca fıkır versın dıye bır ıkı sey solıyım
dosyayı silmek icin işletim sistemin hdd de dosyanın oldugu yerı bulup kendı icinde siliyo yanı senın o işletim sistemıyle ulaşamıyacagın bi şekle gettiriyo sonrada burayı sıldım hdd burası bos dıye hdd yı kandırıyo sonrada yenı verı gelınce ustune yazıyo ama bazı programlar hdd yı uyararak dosyanın tamamen sılınmesını saglıyo ereaser gibi
ikincisinde cd nin üzerinde bildigin gibi yazıcı lazerın capı büyüklügünde cd yüzeyini yakarak yuvarlak kraterler oluşturur daha sonrada bu yuvarlakları capı daha kucuk bır lazer yardımıyla okur burda bu capın kuculmesının sebebı tarama yapmasıdır yanı bişeyi taramak icin heryerıne bakmazda oöle bı ustunden gecer bu yuzden de zaten görüntülerden tam verim alınmaz dvd verimin daha iyi olması yakan lazerın capının daha kucuk olup bılgıyı daha cok sıkıstırmasıdır bılırısn ıste resmı buyultursen bozulur kucultursen daha iyileşir gibi
yani cd yi yakan güçlü lazer okuyon ezik lazer
ha bide hızda sunu etkıler dusuk hızda yazarken lazer her aralıkta daha cok beklıyerek daha saglam bır oyuk olusturur hızlı yazarsan daha az bekler yanı dusuk hızlarda yazılan bı verı daha gec bozulur dıs etkenler harıcınde
ben baydım sana kolay gelsin
-
20.10.2004 18:47 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
..
yok dostum ne baymasi, saolasin..vakit ayirdigin icin saol..
Benzer Başlıklar
-
Millet F.E.A.R. çıktımı??
atakurt tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 24.08.2005, 22:35 -
2 tane hdd den 1 tane çıkarabilirmiyim
kutii tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 15.05.2005, 17:18 -
2 tane 512 RAM mi yoksa 1 tane 1024 RAM mi?
BekoMac tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 22.04.2004, 23:10 -
Linux ta yeniyim 1 kaç tane sorum var!!!
demirburak tarafından Linux forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 24.09.2003, 21:36

Alıntıyla Yanıtla

Geforce 310m nasıl bir karttır ?
Bugün, 16:24 / Donanım