PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan Sabit Diskler Ve İthalatçı Firmalar

Herkese selamlar!

Arkadaşlar bende yaklaşık 2 sene önce aldığım bir maxtor disk vardı. 40 gb 5400 rpm. Geçen Haziran ayında bu disk bir programı kaldırırken birden sanki çiviyle yüzeyi kazınmış gibi bir ses çıkardı ve takıldı, sistem kilitlendi açtığımda ise diskin çalışmadığını gördüm. Bariz şekilde fiziksel bir problem olduğu belliydi. Neyse ben yeni bir disk aldım (bu arada bütün verilerimi kaybettim) ve bunu teknik servise vermek üzere kaldırdım. Bu arada internetten kontrol ettim ve diskin 2005 yazına kadar hala garanti kapsamında olduğunu gördüm. Memlekete gittiğimde diski satın almış olduğum yere verdim ve onlarda izmirdeki firmanın teknik servisine gönderdiler. Ben tam 1,5 ay bekledikten sonra disk bana "garanti kapsamı dışıdır" diye iade edildi ve sebep olarak da ide kablosunun en köşesinde yani ide kablosunu başlığını saran plastik muhafazanın köşesindei küçücük bir kırık gösteriliyordu. Ben adeta şok oldum, çünkü bu kırık belkide ben diski ilk aldığım zamandan beri vardı ve o şekilde 2 yıl boyunca hiçbir sorun çıkarmamıştı. Kaldı ki adamlar 1,5 ay boyunca diski açıp kontrol etmek yerine heralde diski garanti kapsamı dışında tutacak bir kusur aramış olmalılar çünkü diskin vidalarının üstündeki etiketlerin hiçbiri sökülmemişti. Şu anda bu olayın üstünden 2-3 ay geçti ben yeni bir disk aldım ve hatta üçüncü bir başka disk daha aldım. Ancak varmak istediğim nokta şu: İthalaçı firmaların özellikle sabit diskler konusundaki bu tutumu hiç hoş değil. Malı pazarlarken, satarken 2 yıl 5 yıl gibi göz boyayıcı garanti aldatmacalarını etiketlere basıyorlar sonrasında ise sattıkları mala ve dolayısı ile müşteriye sahip çıkmıyorlar. Yaptığım araştırmada gerçektende bazı firmaların web sitelerinde harddisk garantisiyle ilgili uyarılarda "bu ürünün ide bağlantı noktasındaki hasar garanti kapsamı dışında kalır" ifadesine rastladım.Ancak bana bu ürün satılırken ve teslim edilirken NEDEN YAZILI BİR METİNLE bu uyarılar yapılmıyor. Eğer öyle olmuş olsaydı ben ürünü ilk aldığımda özellikle o kısmı kontrol eder ve de teslim almazdım. Bu sebepten dolayı ithalatçı firmaların sonradan yaptıkları ve yazılı bir metinle bildirmedikleri bu gibi uyarıların son kullanıcıyı bağlamayacağını düşünüyorum. Kaldı ki Fiziksel bir hasar deformasyon dahi olsa bu deformasyonun cihazın çalışmasını gerçekten etkileyip etkilemediğini araştırmak sonrada bunu bir raporla belgeleyip ondan sonra "garanti kapsamı dışıdır" ifadesini yazmak yapılması gereken şey değilmidir? Vidaları bile sökmeden 1,5 ay cihazı bekletip sonra bu "garanti kapsamı dışıdır" demek son derece büyük bir sorumsuzluk göstergesidir! Oysa bu cihazı üreten firma olan maxtor bu cihaza bir çok şart altında garanti vermekte ve değiştirmeyi taahüt etmektedir. Ithalatçı fima olmak sadece birtakım ürünleri ithal etmek midir yoksa bu ürünleri üreten firmaların taahütlerini de aynı zamanda yerine getirmek o ülkede uygulamak mıdır? Buradan bu şekilde hakkı yenmiş olan birçok arkadaş adına PC NET editörlerine de sesleniyorum. Lütfen buna benzer şikayetlerin çözümüne yardımcı olun ve pekçok alanda yaptığınız gibi tüketici hakları konusunda da Türkiyede önemli gelişmelere öncülük edin. Mesela bu gibi sikayetlere konu olan firmaların taahütlerini gerçektende yerine getirmediklerini tespit ederseniz bu gibi firmaların reklamlarını almayın ya da ürün incelemelerini dergide yayınlamayın. Şu anda ben 40 gb maxtoru rafa attım ve orada öylece bekliyor. Pekçok insanın başına geldiğini düşündüğüm bir olayı dile getirmek istedim sadece. Herkese iyi günler...İyi Bayramlar....

Varsayılan şikayet et

www.sikayetvar.com bu siteye girmeni tavsiye ederim..

Varsayılan Re: şikayet et

Alıntı Orijinalini Gönderen: NOKIA
    www.sikayetvar.com bu siteye girmeni tavsiye ederim..
    Buna tamamen katılıyorum.Nedense firmaları,ya da ithalatçıları siteye şikayet ettiğinizde size mutlaka geri dönüyorlar,yoksa başka türlü yardımcı olacaklarını sanmıyorum.Denemende fayda var.

Kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

1. Yerel Sabit Diskler (C:;D:)değişik bir sorun..!
    yavuz89 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 11.02.2007, 12:52
  2. sata 2 sabit diskler
    deepnote tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 26.09.2006, 16:54
  3. Sitenize Reklam Verebilecek Firmalar / pcturkey.net
    vanHooijdonk tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 20.01.2006, 19:07
  4. Maxtor'dan da 500GB Sabit Diskler Geliyor