PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile Ağlar için kablo renkleri nasıl olmalı?
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

KaDigitaL Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: KaDigitaL geri döndü!
Varsayılan Ağlar için kablo renkleri nasıl olmalı? - 30.11.2004, 18:42

Arkadaşlar benim hep kararsız kaldığım bir konu koblo renkleridir.Eğer iki bilgisayar bağlanacaksa(ethernetten) nasıl,bir lan oluşturulacaksa(hub,swich vb..) nasıl yapılmalı bu kablo sırası.Veya bu kadar önemli mi?Bence önemli gibi çünkü kablo dirençleri farklı.Ve birde çapraz kablo düz kablo hangilerinde yapılıyor.Belki çok önemsiz gözüküyor ama herkes farklı şeyler söylüyor.Lütfen emin olduğunuz cevapları verin.Teşekkürler
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Varsayılan Re: Ağlar için kablo renkleri nasıl olmalı? - 30.11.2004, 18:47

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: KaDigitaL
Arkadaşlar benim hep kararsız kaldığım bir konu koblo renkleridir.Eğer iki bilgisayar bağlanacaksa(ethernetten) nasıl,bir lan oluşturulacaksa(hub,swich vb..) nasıl yapılmalı bu kablo sırası.Veya bu kadar önemli mi?Bence önemli gibi çünkü kablo dirençleri farklı.Ve birde çapraz kablo düz kablo hangilerinde yapılıyor.Belki çok önemsiz gözüküyor ama herkes farklı şeyler söylüyor.Lütfen emin olduğunuz cevapları verin.Teşekkürler
Evet önemli bir konu zannedersem hub dan bağlanacaksa bunda bir sorun yok ama doğrudan bağlantı yapılacaksa kablo renkleri çok önemli bu konuda yardım lütfen arkadaşlar
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Varsayılan 30.11.2004, 18:48

turuncu beyaz
turuncu
yeşil beyaz
mavi
mavi beyaz
yeşil
kavherengi beyaz
kahverengi
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Yer: Konya
Varsayılan Re: Ağlar için kablo renkleri nasıl olmalı? - 30.11.2004, 18:51

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: KaDigitaL
benim bildiğim.. turuncubeyaz, turuncu, yeşilbeyaz, mavi, mavi beyaz yeşil, kahverengibeyaz, kahverengi... benden bu kadar.. kolay gelsin.. :]

...:::.:SieNA..:..::.::
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

victories Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2003
Varsayılan 30.11.2004, 18:55

http://www.pclabs.gen.tr/kb/kb.asp?doc=29
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
win2000 için en düşük ram kaç mb olmalı? gokturk Windows NT4/2000/2003 Server 10 22.08.2008 17:04
ram ler nasıl olmalı DieSeL_ Donanım 13 05.04.2008 10:23
iyi bir site nasıl olmalı? typhoon İnternet, Ağ ve Güvenlik 1 28.12.2004 11:26
İşim Zor-Renkleri Ters Cevirme Nasıl Oluer SKYRUNNER Web ve Grafik Tasarımı 0 22.03.2003 01:46

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.