PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Notebook alırken nelere dikkat etmeli ?

Arkadaşlar ben notebook almaya niyetlendim projelerimi taşıyabilmek için tanıtabilmek vs.. için web tasarım & yazılım Vs.net 2003 kullanıyorum yani çok güçlü birşeye ihtiyacım yok kalkıp 3D çalışacak halim yok...

demek istediğim notebook alırken nelere dikkat etmeli yani olayın ana noktaları nelerdir candamarları derler ya işte o noktalar dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir merak ediyorum...

önerebileceğiniz markalar modeller nelerdir....

ayrıca ilerde mesela 40Gb lik Hdd mi 100Gb yamka istesem halledebilirmiyim

Son sorudan başlıyorum
    HDD'yi yükseltirsin..Fakat normal HDD fiyatından daha yüksek bir fiyata (:

Diğer sorular :

İşte kullanacağın programa bağlı alacağın özellikler..Fakat kesinlikle paranı son damlasına kadar kullanmanı öneririm..Çünkü notebooklarda donanım değişikliği yüksek maliyetli olduğundan,ileride cebini daha çok yakacaktır Mesela 50$ lık farkı şimdi özemezsen,ileride sana 150$ olarak dönebilir

Bence en az 512 ram ve 60gb olmalı.. (Dosya indirmeyi ve pc'yi kastırmayı severim..O yüzden diyorum )
    O/B ekran kartı tavsiye etmem..İleride sorun çıkartır..
    Centrino olmalı..(Daha az pil tüketimi,daha fazla performans)
    Ekran çözünürlüğüne dikkat et..
    ........................

Başka sorun varsa yaz...
    başarıLAr

Bence artık en önemli nokta işlemcinin "centrino" olması eski mobil işlemcilerden daha az isinmasi daha az pil harcaması ve bunlarla birlikte dolaylı olarak performans kaybetmemesi. Eski mobil işlemciler mesela 1.ghz,
    isindiği zaman 600-400 mhz lere kadar performans düşüşü oluyordu aynı zamanda şarj azaldıkçada , ama yeni centrinolarada bu sorun yok isinması minumum düzeyde olduğu için 1.5 veya 1.7 centrino işlemciden maksimum performansı alabilirsiniz. Bundan sonraysa en önemli şey winxp kullanacaksanız bence ram 512 den aşağı kesinlikle olmamalı çünkü winxp programlrın çok fazla ram yemesine izin veriyo ve ben kendimden biliyorum 256 lık ram var ve hiç yeterli değil bence. daha sonrada yapacağnız işlere göre ekran kartı , hdd falan önemli ayrıca kablosuz internet gibi özellikleri kullanbilmeye olanak sağlaması falanda artık çok önemli, siz anladığım kadarıyla grafik kartı gerektirecek bir uygulama yapmıyacaksınız bunun için genelde artık 64mb falan geliyo ekran kartları bunlar yeterli olacaktır size.

iyi çalışmalar.

Centrino dothan işlamcili olmalı.
    512 ram olmalı
    Zaten böyle oldumu kablosuz networkü destekler...

notebooğu ne amaçla kullanacaksın en başta bu çok önemli...eğer sadece basit işler içinse bunun için p4 bir notebook bile sana yeter..ama diyorsanki ben bu notebooğu uzun süre kullanacağım , çizim yapacağım,oyun oynayacağım o zaman: centrino 1.5, 512 ram,60 gb hdd,128 ekran kartı..wireless,modem,ethernet,dvd-rom-cd-rw combolu yüksek özellikte bir notebook almalısın..zaten artık talep centrinolarda...yüksek performanslı az ısınan bir işlemci olmasıda talebi artırıyor...alacağın marka toshiba,dell,sony vaio ya da hp compaq olabilir...

Benzer Başlıklar

1. Projeksiyon cihazı alırken nelere dikkat etmeli
    mayturk tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 17.08.2005, 18:27
  2. jukebox alırken nelere dikkat etmeliyim?
    SLiM_BoY tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 15
    Son Mesaj: 04.03.2005, 08:52
  3. 2. el notebook alırken nelere dikkat etmek gerekir?
    freeman27 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 10.10.2004, 13:22
  4. Dijital Kamera alırken nelere dikkat etmeli?
    uglycorey tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 04.05.2004, 16:26
  5. Laptop alırken neye dikkat etmeli?
    Kocausta tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 28.11.2003, 12:51