+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: ADSL modem alırken dikkat!!
-
27.12.2004 22:26 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
ADSL modem alırken dikkat!!
arkadaşlar ülkemiz malesef biraz fazlaca fırsatçı insanlarla dolmuş. 1 haftadır modem araştırması yapıyorum (bu sitede dahil) . tabi bu araştırmayı yaparken bulunduğum şehirde birçok bilgisayar satıcısıyla da görüştüm. hepsinin ağzından çıkan şey "kendi başınıza ADSL modemi bilgisayarınıza kuramazsınız,gerçekten çok zor bir iş" dediler. bende kendilerinden adsl modemi alsam hatta bilgisayarımın kasasını da işyerlerine getirsem benim için kurup kuramayacakları sorduğumda hepsinin cevabı" elbette kurarız ama burada olursa 20$ +KDV olur ,evinize gelirsek 30$+kdv kurulum ücreti alırız oldu. standart adsl modemler malum 40 ile 60 dolar arası ev kulanıcıları için .üstüne de bir kurulum ücretini koyun bakın siz maliyete!! daha sonra nemi yaptım. gittim bir internet sitesinden 80 milyon liraya usb+ethernet girişli datron modem aldım ve tahmin edin kurması kaç dakika sürdü?? cevapmı sadece" 3 dakika"!! "burada bunları anlatıyorum ama şunuda belirtmeden geçmeyeceğim "dürüst ,ahlaklı satıcıları asla tövmet altında bırakmak istemiyorum" çünkü onlardan az da olsa var piyasada. buraya bunları yazmamın sebebi bu forumdaki arkadaşları uyarmak ve malum telekomun bu "adsl kampanyasında" benim gibi çok fazla modem alan arkadaş oldu hepsini uyarmak!! ve şunuda hemen belirteyim" adsl modem kurmak en fazla 5 dakikanızı alır" ve tekrar belirteyim yapmanız gereken tek şey kullanım kılavuzundaki kurulum aşamalarını takip etmek. " ve modem satın alırken içinde kullanım kılavuzunun olup olmadığını ve aparatlarının olup olmadığını dikkatlice kontrol etmek.tekrar belirteyim amacım kimseyi tövmet altında bırakmak değil ama tüm forum kullanıcılarını bazı işgüzar satıcılara karşı uyarmak. hepinize iyi günler di
lerim.
-
27.12.2004 22:33 #2
evet malesef ulkemizin bir kısmında işler boyle yuruyor(boyle olmayanda vardır-ben gormedim o başka) bilgisayarcıların bu konuda gerçekten hiç biri bir dediğini tutmuyor bizim buradada oyle örneğin arkadaşım bilgisayarcıya birşey sormuştu adam getir bakalım sadece bakması 5 milyon dedi driver bulmada 5 milyon dedi!!
ayrıca modem kurmak 3 dakika bile surmeyebiliyor çeşidine göre adam işi 3 dakikada yapsa hangi yuzle isteyecek 3 dakikalık işe 20 dolar birde ustune kdv?
-
27.12.2004 22:35 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İSTANBUL
modem
olur türkiye'de herşey olur.
-
27.12.2004 22:36 #4
Böyle kişiler Tr'de yeterince fazla var zaten ADSL modem alındığında artık kullanım klavuzlarıda TR yani bu işlem icin para vermeye değmez sizin şansınıza bazı ahlaksız kişilere rastlamışsınız(Başka laflarda yazardım ama forum icerisinde uygun kacmaz)Zaten modem kurulumunda bir sorun oldumu direk olarak forumlara yazın kesinlikle bir kişi sorun ile karşı karşıya gelmiştir ve size gerekli cevabı verecektir.
Kolay gelsin..
-
28.12.2004 00:49 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
Sonunda aldın demek
Hayırlı olsun... Bizim milleti bilirsiniz, herkes kısa yoldan zengin olmanın peşindedir yada birilerine kazık atmanın. Özellikle küçük yerleşim birimlerindeki bilgisayarcılar da durum aynen anlattığın gibidir (istisnalar hariç). Adam elini oynatmak için para ister.
Arkadaşlar donanım kurma işlerinde gözünüz hiç korkmasın. Eğer biraz ingilizceniz varsa aldığınız ürünü cd sürücüye taktıktan sonra zaten hepsini tek başınıza birkaç dakika içinde halledersiniz. Eğer ingilizceniz yoksa Türkçe kurulum dökümanı bulmaya çalışırsınız... O da olmazsa burada bir başlık açarsınız, hatta bir arkadaşın icq'suyla hızlı bir şekilde yardım alırsınız ve kurulumu aşama aşama yaparsınız.
Benzer Başlıklar
-
bilgisayar alırken bu firmaya dikkat
fatmad tarafından Teknoloji forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 13.02.2009, 19:44 -
Arkadaslar adsl alırken neye dikkat edeyim
marksman_19 tarafından Donanım forumundaYanıt: 33Son Mesaj: 12.07.2006, 21:53 -
MSN'den dosya alırken dikkat
skill_zone tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 05.03.2006, 12:00 -
Memory Alırken dikkat edilmesi gerekenler
_server_ tarafından Donanım forumundaYanıt: 14Son Mesaj: 11.04.2005, 21:44 -
jukebox alırken nelere dikkat etmeliyim?
SLiM_BoY tarafından Teknoloji forumundaYanıt: 15Son Mesaj: 04.03.2005, 08:52

Alıntıyla Yanıtla

GEFORCE 310M overclock ?
Bugün, 16:38 / Overclock ve Modifikasyon