PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan AMD Athlon 64 tabanli bilgisayar YARDIM ...

ilk olarak herkeze yeni yilda saglik ve basarilar dilerim.
    20 günlük bir bilgisayar sahiyim ama 20 gündür sorunlar1m bitmedi.Fakat çogunun sebebini anladim.Hala daha anlayamadiklarim var tabiki.

islemci : AMD Athlon 64 3000+
    Anakart : Epox 8KDAI3
    Ekran Karti : Powercolor Ati Radeon 9600Pro 256Mb 128Bit
    Ram : 2 x 256 Mb DDR 400

Sistemin genel özellikleri bunlar.Sorunlarim ise :

1. AMD islemci çok isiniyor ama benim anlamadigim kasada 3 tane fan var.50 dereceye çiktigi oluyor.Makinaya ve ekran kartina güzel 2 tane fan markasi ismi istiyorum.
    2. Ses kartim yok.Creative inspire 4400 4.1 ses sistemim var.Buna uygun en fazla 5.1 çikisli bir ses karti markasi verebilirseniz sevinirim.
    3. Sistemimde yapmam gereken baska degisiklik önerilirinizi sabirsizlikla bekliyorum.

(Su anda oyunlardan hiç birini 5 dakkadan fazla oynayam1yorum.En basit oyunlardan olan Half-Life'i ise 45 dakka kadar oynaya biliyorum.O dakkadan sonra res atip yeniden basliyorum.)

Anakartın google'da sonuç döndürmüyor; dolayısıyla model adını yanlış yazdığını varsayıyorum fakat benzer modeller nforce3 chipsetli. Keşke hangi nforce3 olduğunu bilebilseydik. (çift kanal desteğinden 250 gb olduğunu varsayıyorum.) Güzel bir anakart.

Bunun dışında sistemin oldukça iyi görünüyor. 50 derece 3000+ işlemci için yük altında çok yüksek değil. ve 9600 pro hala gözde bir kart. Sıcaklıklar niçin bu kadar farkediyor dersen bu AMD işlemcilerde bulunan Cool'n Quiet (kullanılmadığı zaman işlemci hızını düşürür) teknolojisinden kaynaklı. Arama yaparsan bu konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.

Ses kartı olarak on board 5+1 ses kartın olması lazım (tabi varsayımıma göre). Eğer yoksa creative audigy tüm dertlerine deva olacaktır. Orta-üst seviye bir makinen olduğundan bundan sonraki terfi önerim 2 SATA HDD ile raid 0'a geçmen olur. Ne de olsa gelecek SATA Raidde.

Bu sistemde tüm oyunları çatır çatır oynayabilmen lazım ancak verdiğin detay seviyesi bana yetmediğinden yardımcı olamayacağım. Ancak sana birkaç benchmark çalıştırıp darboğazı yaratan parçayı bulmanı önerebilirim. Bahsettiğin tarz problemleri herhangi bir parça yaratabilir ne de olsa. Eğer benchmark hakkında fikrin yoksa tavsiyem servis olacaktır. Hatta bilgisayarın 20 günlük olduğuna göre direk servise bence...

Bu arada kartını buldum I ile 3'ü ters yazmışsın; 8KDA3I ve 8KDA3I+ modelleri var.

Anakart yazimi için kusura bakma senide ugrastirdim.Elim sürçmüs.
    PC 1 hafta öncesine kadar Trojanindan versiyonlarindan tutun worm (parazit) ne ararsaniz wardi.Makinayi format istedim sadece C ye dokunmuslar.D gittigi gibi geri geldi.

Anakart1n üzerinde Plastik bir fan war.Eriyip gidecek diye korkmaya basladim.Makinanin sadece islemsel kismiyla ilgilene bildim.Aralik ayi olunca baya sikistim.Zate diger konular üzerinde fazla bilgimde yoktu.Yeni yeni edinmeye basladim.

Ekran kart1 çok isiniyor NBA Live 2005 oynarken 10 sn bir 7 defa kasadan ses kesilir oldu.Kasanin isigi bile sönüyor.Ekranda 27V uyarisi geliyor ve oyuna dewam.Bir sorunda PC trojanli iken NFS U2 yi 1280x1024 çözünürlükte her özelligim full hiç takilmadan takir takir oynuyordum.Simdilerde oyunda çalismaz oldu.Sims2 yi 1280 x 1024 çözünürlükte full ekrtan ayar1 ile uzun süre oynaya biliyorum.(5 saat kadar uzun bir süre.)

Anakartin kutusunu üzerindeki etikette yazanin aynisini yaziyorum.

8KDA3I
    nVidia nForce3 250 set
    Socket-754 w/ 1.6GTs Hyper Transport FSB
    3 DIMM w/ DDR-400 , 1 AGP-8X , 6 PCI , USB2.0
    ATA-133 , 100MbE LAN , 2 S-ATA , 6 CH
    ATX

islemciden AMD Athlon 3000+ ' 1n 2 sürümü var. 2.0 Ghz ve 1.8Ghz olarak.Benimki 2.0 Ghz.

Makinada o/c olmasi isiyi bu kadar etkiler mi ?Su anki hiz 2.21 Ghz

Benzer Başlıklar

1. bilgisayar kapanmiyor yardim
    gooddialog tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 25.12.2006, 02:06
  2. AMD athlon XP 2600+ problemi.ACİLLL YARDIM!!!
    guzin_abla tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 26.03.2006, 18:30
  3. Athlon 64 3200 İLE P4INTEL 3.0GHz LUTFEN YARDIM
    senatory tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 09.03.2006, 12:26
  4. Bilgisayar Açılma sorunu... ( ACELE YARDIM )
    mihrac tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 27.10.2004, 12:12
  5. yardim lutfen bilgisayar kapaliyken oto aciliyo
    MASTERofPUPPETS tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 01.11.2003, 16:27