PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 7 12345 ... SonSon
35 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: cpu sıcaklığı

Varsayılan cpu sıcaklığı

arkadaşlar. işlemcinin normal ısısı ne kadar olmalıdır. yani makina bayağı bi çalıştıktan sonra yine de sağlıklı çalışabileceği ısı nedir. benim makinaya baktım 80 derece gösteriyodu. bana biraz fazla geldi normalmidir sizce. takılmaya başladı benim alet çünkü

Varsayılan Re: cpu sıcaklığı

Alıntı Orijinalini Gönderen: pesimist
    arkadaşlar. işlemcinin normal ısısı ne kadar olmalıdır. yani makina bayağı bi çalıştıktan sonra yine de sağlıklı çalışabileceği ısı nedir. benim makinaya baktım 80 derece gösteriyodu. bana biraz fazla geldi normalmidir sizce. takılmaya başladı benim alet çünkü
    Üfff Çok fazla O sıcaklık İşlemci Fanına Bir an önce Bak Tabi İşlemcinden Olmak istemiyorsan Bu arada O sıcaklıkta Bilgisayarın Yavaş ilerlemiyormu? Normalde Masa üstünden İşlem Yapmadan Hali 35 Derece Civarlarında Olmalıdır. Tabi Bu işlemciye Göre Değişir Ama seninki Çok Yüksek!!!
    Kolay Gelsin...

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Konya + İstanbul

İşlemcilerin optimum çalışma sıcaklığı işlemcinin modeline göre değişir. Örneğin AMD Athlon XP'lerin bazıları için ölüm sıcaklığı 85, bazıları 90 derece. Intel Pentium işlemcilerde genellikle ortalama sıcaklıklar Amd'lerden daha düşük.

Ancak işlemci ne olursa olsun, 80 derece bana fazla gibi geldi...

Kolay gelsin.

Hemen bilgisayarı kapat, anlıyorsan düzeltmeye çalış, anlamıyorsan servise. Ama hemen kapat.

80 derece fazla mı ne fazlası tavan yapmış tavan senin işlemci. Hemen kasanı aç ve işlemci fanı çalışıyor mu diye bi bak. 80 derece valla bi bakmışsın kasadan dumanlar çıkmaya başlamış. Dikkatli ol eğer fan çalışıyorsa sorun termal macundan da olabilir az sürülmüş veya yarım sürülmüş olabilir. Bence bir servise götürüp (eğer kendin yapamıyorsan) fanını değiştir...

Benzer Başlıklar

1. Gpu Sıcaklığı
    cyclone_tr tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 10.10.2005, 19:37
  2. aux sıcaklığı
    bigsmoke tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 26.09.2005, 00:43
  3. Amd Cpu Sıcaklığı
    Deyvidey tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 13