PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Amd ile ilgili bi kaç soru?

Merhaba...Ben birkaç önce amd'ye geçme kararı aldım..Uzun yıllar pentiumdan sonra biraz zor oldu..Bi arkadaş ben anlıyorum dedi ve onla aldık....Markası amd athlon mp 2400+...İnetrnete girip bi kaç araştıma yapim dedim.Çoğu kişinin mp serisiyle ilgili bi fikri yok,herkezde xp'ler dolaşıyo..Bi kaçı bunun server bilgisayarlar için tasarlanmış olduğunu söylüyor,Bu işlemci hakkında birazcık bilgi alabilirmiyim acaba..Aida32 de bakıncada 2600+ başka programlardada 2800+ dediği oluyo..bUnun sebebi ne olabilir?
    işlemci 2000 mhz..Voltaj ayarıyla oynamadan sadece soğutmayla birazcık o/c yapmak istiyorum ama henüz işlemci hakkında tam hakimiyeti sağlayamadığımdan yani en azından birazcık bilgi edinemeden başlamak istemiyorum..sıcaklık 35-42 arası normalmi?
    Birde L1 ve L2 cache'ler hakkında biraz beni aydınlatırsanız sevinirim..Üstünkörü ne işe yaradıklarıda yeter...
    Şimdiden teşekkürler...

en azından sana sıcaklık hakkında bilgi vereyim amd ler çabuk ısınr aslında 60 vurdukları olur 60 yukarısı zararlıdır die biliyorum en azından sıcaklığın normal bende mesela p4 3000 1cache benim hep 39 41 arası seyredior yani seninki normal kardeşim

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Çaykur Rize

Alıntı Orijinalini Gönderen: Jette
    en azından sana sıcaklık hakkında bilgi vereyim amd ler çabuk ısınr aslında 60 vurdukları olur 60 yukarısı zararlıdır die biliyorum en azından sıcaklığın normal bende mesela p4 3000 1cache benim hep 39 41 arası seyredior yani seninki normal kardeşim
    1. Amd ler çok ısınır diye bir şey yok zate bu uydurmaları çıkaran hiç kimse amd kullanmıyor nereden biliyorlar anlamadım. Eski xp lerde amd işlemcilerin içine ısı ölçmek için diyot konulmadığından net rakamlar verilemiyordu ama artık böyle bir sorun da yok gönül rahatlığıyla amd alabilirsiniz.
    2. Arkadaş senin işlemcin server işlemcisi ve socket A yapısında olduğunu biliyorum ayrıntılı bilgi için ingilizcen varsa www.amd.com a bakabilirsin.

Socket a yapısında olduğunu biliyordum..Peki server işlemcisi ne yararı&ne zararı olur?
    Normal işlemciden farkları nelerdir??

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

Bu işlemciler genelde serverlarda ve iş istasyonlarında kullanılır. Yani üretilme amacı budur. Genelde işlem sayısı çokluğu, modelleme ve rendering de iyidirler.
    Kişisel kanaatimce desktop olarak kullanılmamalılar. Ha kullanılamazlar diil dikkatinizi çekerim.
    L1 ve L2 önbellek (cache) hakkında forumda arama yaparak tatmin edici ve açıklayıcı bilgiler bulursunuz.

Kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

1. msn ile ilgili bir soru
    reasilvia tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 29.11.2006, 20:57
  2. Dsl +2 ile ilgili bir soru
    volkanarat tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 30.03.2006, 15:48
  3. php ile ilgili bir soru
    L_o_n_g_h_o_r_n tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda