PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile Amd ile ilgili bi kaç soru?
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2005
Varsayılan Amd ile ilgili bi kaç soru? - 17.01.2005, 20:54

Merhaba...Ben birkaç önce amd'ye geçme kararı aldım..Uzun yıllar pentiumdan sonra biraz zor oldu..Bi arkadaş ben anlıyorum dedi ve onla aldık....Markası amd athlon mp 2400+...İnetrnete girip bi kaç araştıma yapim dedim.Çoğu kişinin mp serisiyle ilgili bi fikri yok,herkezde xp'ler dolaşıyo..Bi kaçı bunun server bilgisayarlar için tasarlanmış olduğunu söylüyor,Bu işlemci hakkında birazcık bilgi alabilirmiyim acaba..Aida32 de bakıncada 2600+ başka programlardada 2800+ dediği oluyo..bUnun sebebi ne olabilir?
işlemci 2000 mhz..Voltaj ayarıyla oynamadan sadece soğutmayla birazcık o/c yapmak istiyorum ama henüz işlemci hakkında tam hakimiyeti sağlayamadığımdan yani en azından birazcık bilgi edinemeden başlamak istemiyorum..sıcaklık 35-42 arası normalmi?
Birde L1 ve L2 cache'ler hakkında biraz beni aydınlatırsanız sevinirim..Üstünkörü ne işe yaradıklarıda yeter...
Şimdiden teşekkürler...
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Varsayılan 17.01.2005, 21:11

en azından sana sıcaklık hakkında bilgi vereyim amd ler çabuk ısınr aslında 60 vurdukları olur 60 yukarısı zararlıdır die biliyorum en azından sıcaklığın normal bende mesela p4 3000 1cache benim hep 39 41 arası seyredior yani seninki normal kardeşim
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Katılım Tarihi: 2003
Yer: Çaykur Rize
Varsayılan 17.01.2005, 21:15

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: Jette
en azından sana sıcaklık hakkında bilgi vereyim amd ler çabuk ısınr aslında 60 vurdukları olur 60 yukarısı zararlıdır die biliyorum en azından sıcaklığın normal bende mesela p4 3000 1cache benim hep 39 41 arası seyredior yani seninki normal kardeşim
1. Amd ler çok ısınır diye bir şey yok zate bu uydurmaları çıkaran hiç kimse amd kullanmıyor nereden biliyorlar anlamadım. Eski xp lerde amd işlemcilerin içine ısı ölçmek için diyot konulmadığından net rakamlar verilemiyordu ama artık böyle bir sorun da yok gönül rahatlığıyla amd alabilirsiniz.
2. Arkadaş senin işlemcin server işlemcisi ve socket A yapısında olduğunu biliyorum ayrıntılı bilgi için ingilizcen varsa www.amd.com a bakabilirsin.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Katılım Tarihi: 2005
Varsayılan 17.01.2005, 21:59

Socket a yapısında olduğunu biliyordum..Peki server işlemcisi ne yararı&ne zararı olur?
Normal işlemciden farkları nelerdir??
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski
Moderatör

Katılım Tarihi: 2003
Yer: RİZE
Varsayılan 17.01.2005, 22:15

Bu işlemciler genelde serverlarda ve iş istasyonlarında kullanılır. Yani üretilme amacı budur. Genelde işlem sayısı çokluğu, modelleme ve rendering de iyidirler.
Kişisel kanaatimce desktop olarak kullanılmamalılar. Ha kullanılamazlar diil dikkatinizi çekerim.
L1 ve L2 önbellek (cache) hakkında forumda arama yaparak tatmin edici ve açıklayıcı bilgiler bulursunuz.

Kolay gelsin.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
msn ile ilgili bir soru reasilvia Yazılım 9 29.11.2006 21:57
Dsl +2 ile ilgili bir soru volkanarat İnternet, Ağ ve Güvenlik 4 30.03.2006 16:48
php ile ilgili bir soru L_o_n_g_h_o_r_n Web ve Grafik Tasarımı 2 19.02.2005 01:19
DNS ile ilgili bir soru? melihmirac İnternet, Ağ ve Güvenlik 6 09.03.2004 20:51
[b]PHP ile ilgili bir soru[/b] Nusret Web ve Grafik Tasarımı 1 18.12.2002 00:14

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.