PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
    essoloube
    Misafir

Varsayılan Bilgisayar açılamıyor monitöre görüntü gitmiyor

Başlık biraz anlamsız oldu ama durumu şöyle anlatayım. Bilgisayarı açtıktan sonra normalde monitöre görüntü gelir, ama belgisayarı açtığımda görüntü gelmiyor. Sorun monitörde değil çünkü bilgisayar da açılmıyor. Bu yüzden bilgisayarın içini açtım biraz üfledim temizledim, kabloları tekrar çıkardım taktım (sadece hd'ye giren kabloyu ve ethernet'ten analarta bağlanan kabloyu) bilgisayar tekrar açıldı. Eğer ekran kartında problem olsaydı bilgisayar hiç açılmazdı diye düşünüyorum. Sorun acaba nerede olabilir?
    Ben ethernet kartını bilgisayara sonradan takmıştım, onun kablosunu çıkarıp denediğimde bilgisayar çalışmıştı acaba sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi, değilse sorun nereden olabilir?
    İşlemci : P4 1.6 GHz, anakart : MSI 6545 PRO (i850 model yanlış olabilir), ekran kartı : GeForce 3 Ti200, ethernet markasını bilmiyorum...

Sorun ramden tut ekran kartına kadar her yerde olabilir (Ses kartı falan hariç tabiki) Çünkü bilgisayarın çalışmasını sağlayan temel bileşenlerden herhangi birinde sorun olursa açılmaya bilir. Ama genelde bu tür bi sorun senin yaptığın gibi parçaları (veya kabloları) çıkarıp takarak çözülebiliyor (Tabii parçalarda kalıcı bir hasar meydana gelmemişse)

Varsayılan Re: Bilgisayar açılamıyor monitöre görüntü gitmiyor

Alıntı Orijinalini Gönderen: essoloube
    Eğer ekran kartında problem olsaydı bilgisayar hiç açılmazdı diye düşünüyorum. Sorun acaba nerede olabilir?
    Yanılıyorsun arkadasım cunku karta sorun olsa bılgısayar yıne acılır ama monıtore sınyal gıtmedıgınden bekleme konumundaymıs gıbı ısıgı yanıp soner.....(Tabıkı bılgısayarı kılıtleyecek bır problemı yoksa)

bence anakartında problem olması muhtemel gibi gözüküyor eğer imkanın varsa parçaları tek tek dene hangisinde sorun olduğunu anlaman kolaylaşır

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

Krizalid arkadasin dedigi gibi tüm parcalari tek tek denemelisin.
    Bunun için tüm bilesenleri sökmelisin.Ekran karti, islemci, harddisk ve ramlar kalsin ve anakarta güç ver. Eger açilmazsa baska bir ekran kartini dene. Acilirsa diger parcalari tak ve her parça sonrasinda bilgisayarini tekrar calistir. Genelde sorunun kaynagi bu yöntemle çözülür.

Benzer Başlıklar

1. bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor.
    gokturk tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 82
    Son Mesaj: 14.04.2012, 18:22
  2. Yeni ekran kart taktm monitöre görüntü gelmdi sistm açılmadı
    oguzhan2000 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 11.08.2009, 18:03
  3. monitöre bazen görüntü gelmiyor
    mine tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 15.07.2006, 18:19
  4. monitöre elektirk gitmiyor