+ Başlığa Yanıt Yaz
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
24.01.2005 11:03 #1essoloubeMisafir
Bilgisayar açılamıyor monitöre görüntü gitmiyor
Başlık biraz anlamsız oldu ama durumu şöyle anlatayım. Bilgisayarı açtıktan sonra normalde monitöre görüntü gelir, ama belgisayarı açtığımda görüntü gelmiyor. Sorun monitörde değil çünkü bilgisayar da açılmıyor. Bu yüzden bilgisayarın içini açtım biraz üfledim temizledim, kabloları tekrar çıkardım taktım (sadece hd'ye giren kabloyu ve ethernet'ten analarta bağlanan kabloyu) bilgisayar tekrar açıldı. Eğer ekran kartında problem olsaydı bilgisayar hiç açılmazdı diye düşünüyorum. Sorun acaba nerede olabilir?
Ben ethernet kartını bilgisayara sonradan takmıştım, onun kablosunu çıkarıp denediğimde bilgisayar çalışmıştı acaba sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi, değilse sorun nereden olabilir?
İşlemci : P4 1.6 GHz, anakart : MSI 6545 PRO (i850 model yanlış olabilir), ekran kartı : GeForce 3 Ti200, ethernet markasını bilmiyorum...
-
24.01.2005 11:07 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- San Andreas
Sorun ramden tut ekran kartına kadar her yerde olabilir (Ses kartı falan hariç tabiki) Çünkü bilgisayarın çalışmasını sağlayan temel bileşenlerden herhangi birinde sorun olursa açılmaya bilir. Ama genelde bu tür bi sorun senin yaptığın gibi parçaları (veya kabloları) çıkarıp takarak çözülebiliyor (Tabii parçalarda kalıcı bir hasar meydana gelmemişse)
-
24.01.2005 11:12 #3
Re: Bilgisayar açılamıyor monitöre görüntü gitmiyor
Yanılıyorsun arkadasım cunku karta sorun olsa bılgısayar yıne acılır ama monıtore sınyal gıtmedıgınden bekleme konumundaymıs gıbı ısıgı yanıp soner.....(Tabıkı bılgısayarı kılıtleyecek bır problemı yoksa)
Orijinalini Gönderen: essoloube
-
24.01.2005 11:15 #4
- Katılım Tarihi
- 2005
bence anakartında problem olması muhtemel gibi gözüküyor eğer imkanın varsa parçaları tek tek dene hangisinde sorun olduğunu anlaman kolaylaşır
-
24.01.2005 11:29 #5
Krizalid arkadasin dedigi gibi tüm parcalari tek tek denemelisin.
Bunun için tüm bilesenleri sökmelisin.Ekran karti, islemci, harddisk ve ramlar kalsin ve anakarta güç ver. Eger açilmazsa baska bir ekran kartini dene. Acilirsa diger parcalari tak ve her parça sonrasinda bilgisayarini tekrar calistir. Genelde sorunun kaynagi bu yöntemle çözülür.
Benzer Başlıklar
-
bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor.
gokturk tarafından Donanım forumundaYanıt: 82Son Mesaj: 14.04.2012, 18:22 -
Yeni ekran kart taktm monitöre görüntü gelmdi sistm açılmadı
oguzhan2000 tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 11.08.2009, 18:03 -
monitöre bazen görüntü gelmiyor
mine tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 15.07.2006, 18:19 -
monitöre elektirk gitmiyor
hentbol tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 07.02.2006, 08:05 -
Monitöre görüntü sistemi resetledikten sonra geliyor
desidero tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 24.03.2005, 20:27

Alıntıyla Yanıtla

çekim gücünü arttırmak..........
Bugün, 14:32 / İnternet, Ağ ve Güvenlik