PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar

Varsayılan santralden adsl bağlantı ve bağlantının sınırlandırılması

bir şirkette çalışıyorum. çalıştığım yere adsl bağlantı alındı. gelen telefon hattı hat önce santrale giriyor, sonra üst kattaki bilgisayarın bulunduğu odaya gidiyor. santralden ancak dış hat isteyerek çıkabiliyorum. örnek olarak; 9 u çevirip dış hat alamıyorum. ancak 18 i çevirip bana dış hat ver deyip veya şu numarayı bana bağla deyip hat alabiliyorum.

bağlantıyı nasıl yapmalıyım. santralden önce bağlantının adsl modeme ve sonra santrale gitmesi mi gerekiyor. direk santralden bağlantı yapabilirmiyim.

ikinci konu, ana bilgisayardan diğer ofislerin bilgisayarlarına internet bağlantısı gidecek. bunu sınırlandırmam gerekiyor. örneğin; chat veya yasak sitelere girmelerini engelllemek veya benim belirleyeceğim birkaç site dışındaki siyelere girmelerini engellemek istiyorum. bunu nasıl yaparım...

Adsl modeme gelen hattın santrale hiç uğramaması gerek. Yani şöyle olucak. Direk dışarıdan gelen hattı splitter e takacaksın. Splitterden modem çıkışını modeme bağlıcan. Splitter dan telefon çıkışını da santrale bağlayıp o hattı kullanacaksın.
    Kolay Gelsin...

Sınırlandırma yapmak için ise modemi tek bir makineye bağlayıp o makineden dağıtım yapmanız gerekmekte. Eğer modemi direk ağa dail edersen hiçbir engelleme yapamazsın.

Benzer Başlıklar

1. adsl bağlantı
    armx tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 26.02.2006, 09:57
  2. adsl bağlantı var ama yok
    sman9815 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 05.07.2004, 18:28