PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Networklerde sorun yaşıyorum

Uzun zamandır başımı ağrıtan bir sorun var.Cevabını bilen bir arkadaşım varsa yardım ederse çok sevinirim.

1)Bir adsl ve adsl router aldık.Switch dahil.Şimdi bunu bir bilgisayarcı gelmiş ve işyerlerine dağıtmış.Herkes ethernetten notebookuna bağlantı yapıp böylece internette dolaşabiliyor fakat benim notebookumda sadece birkez giriş yapabiliyorum internete sonra bir daha giriş yapamıyorum.IP adresini alıyor fakat sayfaları açmıyor hatta bi 20 saniye bekleyip sayfayı açmıyor.Otomatik IP adresi alma seçeneği seçili.Format çekip tekrar giriş yapabiliyorum fakat ikinci girişte herşey yine eski haline dönüyor.

2)Wireless ağ bağlantılardada sorun yaşıyorum. kendi okulumda olan wireless ağa bağlanabiliyorum fakat atatürk havaalanındaki wireless ağa bağlanamıyorum daha doğrusu bağlanıyorum IP adresini alıyorum fakat internetten yararlanamıyorum.Bu sorun bazen okuldaki ağdada başıma geliyor.

Özellikle bu Ip alıp internete bağlanamama başıma çok geliyor...Artık bu olaydan iyice bıkmış durumdayım lütfen yardım edin...

Pc:Toshiba tecra a2 win xp pro.

Bu konuda bir bilgisi olan yokmu arkadaşlar...

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    kadıköy dereden

Wireless konusunun çözümü şu olabilir kendi okulunda her dışarıdan laptopla gelen ağa bağlanmasın diye bir ssid gizlenmesi yapılmış olabilir yani laptopuyla gelen bir yabancı ip kısımlarını doldurabilir fakat ssid yi bilemez.Yani havalimanında ki ssid ile okulundaki ssid tutmayabilir.İlk sorduğun sorunun bir çok cevabı olabilir networkü bozmaya yönelik bir virüs veya çalışma grubun da tutmuyor olabilir.

Arkadaşım işletim sistemini yazmamışsın ama ben yine de xp diyerek bir yol önermek istiyorum.
    Öncelikle normal bağlandığın anda sağ alt köşede bulunan ağ simgesini çift tıkla (Yoksa ağ bağlantılarım kısmından ağ bağlantılarını göster ve ağ bağlantısının üzerine sağ tıklayıp özellikler diyerek bağlandığında bildirim göster işaretle.) gelen pencerede üstteki kartlardan destek bölümüne gir, ayrıntılar tuşuna tıkla. Bu bölümde sana verilen ip numarasını göreceksin. Buarada ayrıca Alt ağ maskesi, ağ geçidi ve dns numaralarını not et.
    Daha sonra genel bölüne dönerek özellikleri tıkla. burada çıkan protokollerden TCP/İP bölümünü seçerek özellikler de. bu bölümde otomatik ip al kısmını devreden çıkararak kendine yeni ve kullanılmayacapını düşündüğün bir ip al (Bu genellikle 10.0.0.xxx gibi olmalıdır, bazen bazı adsl modem ve değişik switch yapılanmalarında farklılık gösterebiliyor.) Alt ağ maskesi, DNS ve Ağ geçidi numaralarını not aldıklarınla aynı yap tamam ve kapat diyerek çık. Artık ağ sistemini sana belirlediğin ip vermeye zorlamış olacaksın. Bizim dairede normal bağlanamayan birçok bilgisyarı bu yolla bağladım.

Eğer verilen tavsiyeler doğrultusunda bir sonuca ulaşmaz iseniz başka bir pcmsi kart ile deneme yapar iseniz sorun kalmayacak diye düşünüyorum..(KArtı değiştirmeden önce kartınızın resmi sitesinden güncel driver'ini çekip deneme yapın)

Not:Başlık donanım kategorisine taşınmıştır..

Benzer Başlıklar

1. WinRaR da sorun yaşıyorum
    sezo_87 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 15.06.2011, 19:51
  2. Ares'te sorun yaşıyorum..Ya siz?
    intricate tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 29.07.2010, 19:29
  3. Monitörümde sorun yaşıyorum...
    maratbilgin tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 19