Hepinize merhabalar.
Görüyorum ki birkaç üye –ki bunlar sevdiğimiz her zaman aramızda görmekten mutluluk duyacağımız üyeler- forumdan ayrılma kararı almış. Tabiî ki bizler hiç kimse ayrılmasın isteriz. Gönlümüzden geçen budur ama gitmek isteyen bir üyeyi de burada zorla tutacak halimiz yok. İnsanlar seçimleriyle yaşarlar..
Herkes arasında genel bir kanı var: forum seviyesinin düştüğü. Bunu inkar etmiyorum. Bir çok nedeni vardır.. ama asla yaş ortalamasının düşmesi bu nedenlerden biri değildir. “Seviye düşmesi”ne kesin bir çözüm üretip bunu uygulayamıyoruz. Bunun sebebi moderasyonel bir problem olmamasıdır. Aslında düşüyor dediğimiz seviye forumum değil üyelerin seviyesidir.!
Üye sayımız 70.000’e doğru, veritabanımız da 1 GB’a doğru hızla yaklaşıyor. Bu üyelerin ne kadarı aktif o konuda elimde kesin bir veri yok ama aktif olanların tarihine baktığım zaman çoğunluğun 2006 yılında kayıt olanlardan oluştuğunu görüyorum. Yani bir yıldan daha az bir süre üye olanlar..
yeni üyelerimizin karşısındaki rol model’ler bizleriz. Hareket ve tavırlarını biz eski üyeleri örnek alarak belirliyorlar. Bu durumda seviyeyi yükseltebilecek etken tekrar biz değil miyiz ? ama bazı arkadaşlarımız çözüm olmak yerine terk etmeyi seçiyorlar. Seçimlerine saygı duyarız.. dedim ya insanlar seçimleriyle yaşarlar. Hepsine bize sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.
PCnet Forumlarının adı
bilene sordur. Ve formatımız da soru-cevap şeklindedir. Ama niye bilmiyorum insanların bir birlerine yol göstermeleri için kurulmuş bir toplulukta kavgalar çıkıyor. Ayrıca insanlar buna nasıl tepki gösteremiyorlar ? halbuki kural ihlali olduğunu düşündüğünüz bir başlığı veya tavırlarını yanlış bulduğunuz bir üyeyı protesto edin, ona cevap yazmayın.
Bundan sonra cevap yazarken moderasyonun daha sert olacağını göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. Hiçbir üyenin hiçbir üyeyi forum içerisinde uyarmaya hakkı yoktur. Bu açık bir şekilde de forum kurallarımızda belirtilmiştir. Başlıklara gereksiz mesajlar göndermeyin. Kullandığınız üslubun da size saygı duyulmasında büyük bir etken olduğunu unutmayın..
Ayrıca server, cms ve forum değişecek.. bunun için öngörülen kesin bir tarih olmasa da Ocak ayının ortalarında olması planlanıyor.
bu tür konularla ilgili yeni başlık açmak yerine
PCnet.com.tr ye not verin başlığına yazmanız hem forum kirliliğini önleyecek hemde yeni sistemimiz yapılanırken bize yardımcı olacaktır.