PCnet
Geri Dön   PCnet > Dergilerimiz > Duyurular
Bu Sayfayı Yenile Yeni sunucumuza taşındık
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#41) Eski

seymen37 Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2006
Yer: Kastamonu
Varsayılan 06.01.2007, 10:40

evet ciddi bir hız artısı var süper.saolun pcnet yetkilileri
Alıntıyla Yanıtla
  (#42) Eski

Yer: SAMSUN hastahanebaşı
Varsayılan 06.01.2007, 10:41

evet önceden foruma girdiğimde yazı yazdığımda internette yavaş oluyodu her neyse çok iyi olmuş allah razı olsun PCnetten
Alıntıyla Yanıtla
  (#43) Eski

Yer: Antalya
Varsayılan 06.01.2007, 10:52

Forum çok iyi olmuş.Haberler daha da sık güncelleştirilirse çok daha iyi olur.Adı lazım olmayan siteler bu işi çok iyi yapıyor.
Alıntıyla Yanıtla
  (#44) Eski

Varsayılan Re: Yeni sunucumuza taşındık - 06.01.2007, 16:14

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: MaXCoDeR
Alıntı:
Orijinalini Gönderen: MR_C
Sunucunu işlemcisini, işletim sistemi gibi bilgilerini vermemek hackerlara yol göstermemek açısından faydalı bir alışkanlıktır. Daha titiz davranmanız hepimizin lehine olur gibi bir hatırlatmayı gerekli gördüm.
Bir işlemcinin kaç çekirdekli olduğunu açıklamak o işlemcinin bulunduğu sunucu açısından hiçbir güvenlik riski yaratmaz. Bilginize...

Bilgi için teşekkürler; Hatırlama geneldir, devamı gelmesin diye. Dört çekirdekli işilemciyi destekleyen kartlar, işletim sistemleri.... LINUX server kullanıyorsunuz falan diye devam eder gider. Yeni işlemciler de güvenlik açığı oluşturabilir hatalı üretin vs nedenlerle bazı kodlarla korumalı kipten bile çıkarılabilir.

Öneğin ilk hangi firma çıkardı işlemciyi ?, Hangi işletim sistemleri doğrudan destekler?

Uyarım sizi rahatsız etmesin, hackerlar için her türlü bilgi faydalıdır. Bir güvenlik uzmanıyla görüşürseniz söylediklerimi teyit edecektir.

Saygılarımla.
Alıntıyla Yanıtla
  (#45) Eski
Genel Moderatör

Katılım Tarihi: 2003
Yer: Istanbul
Varsayılan Re: Yeni sunucumuza taşındık - 07.01.2007, 02:30

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: MR_C
Bilgi için teşekkürler; Hatırlama geneldir, devamı gelmesin diye. Dört çekirdekli işilemciyi destekleyen kartlar, işletim sistemleri.... LINUX server kullanıyorsunuz falan diye devam eder gider. Yeni işlemciler de güvenlik açığı oluşturabilir hatalı üretin vs nedenlerle bazı kodlarla korumalı kipten bile çıkarılabilir.

Öneğin ilk hangi firma çıkardı işlemciyi ?, Hangi işletim sistemleri doğrudan destekler?

Uyarım sizi rahatsız etmesin, hackerlar için her türlü bilgi faydalıdır. Bir güvenlik uzmanıyla görüşürseniz söylediklerimi teyit edecektir.

Saygılarımla.
işlemci tipinin/markasının veya model bilgisi herhangi bir güvenlik açığına sebep olmaz. sizin söylediğinizde zaten bu... bu konuda hemfikiriz :)
yanlız işlemcinin çekirdek sayısından işletim sisteminin tahmin edilebileceğini söylemişsiniz. ama şunu belirteyim ki işletim sisteminin bilinmesi de bir güvenlik açığına sebep olmaz.
zaten bir kişi pcnet.com.tr'nin işletim sisteminin ne olduğunu öğrenemeyecek kadar bilgisizse bizim için de risk oluşurabilecek biri değildir..
şöyleki www.netcraft.com dan pcnet.com.tr olarak arattığınız zaman size hangi işletim sisteminin kullanıldığı, hangi web server programının kullanıldığını (sürümü ile birlikte) ve hatta server'da kurulu olan PHP versiyonunu bile gösterecektir..

tüm bunları bir kenera bırakalım. sitenin en altına baktığınız zaman "Web site motorumuz PHP-Nuke tabanlıdır. PHP-Nuke, GNU/GPL lisanslı özgür bir yazılımdır." şeklinde bir yazı görürsünüz bunun anlamı açık kaynak kodlu bir sistem kullandığımız ve isteyen herkesin kullandığımız script'in kodlarına çok kısa bir sürede ulaşabileceğidir.
eğer bir "hacker" bu siteyi hacklemek isterse zaten php-nuke yada phpbb scriptlerinin kodlarını inceleyerek bir açık bulmaya çalışacaktır. "aa quad core işlemci kullanıyormuş.. hmm.. ozaman işletim sistemi linux'tur, tamam şimdi hacklerim" şeklinde bir yaklaşımda bulunmaz..
burada önemli olan scriptler üzerinde bulunan açıkları en kısa sürede yamamaktır..
Alıntıyla Yanıtla
  (#46) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Dünyada Bir Yer
Varsayılan 07.01.2007, 02:47

hayırlı olsun.cidden acaip hızlanmış
Alıntıyla Yanıtla
  (#47) Eski

Katılım Tarihi: 2007
Yer: Bursa
Varsayılan Kutlama. - 21.01.2007, 15:08

Bende yaşlı bir yeni üye olarak tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Zaman bilinçli hız zamanı.Olumlu fikirler paylaşıldıkça anlam taşır. Katkısı olan herkese teşekkürler.Hepinize kolay gelsin.
Alıntıyla Yanıtla
  (#48) Eski
Uzaklaştırıldı

bjk_fatih Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2008
Varsayılan 29.03.2008, 10:49

hayırlı olsun
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni başlık açamazsınız
Yanıt yazamazsınız
Eklenti gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB kodu Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
Yeni Tasarım Yeni Soluk Yeni bir Bakış TRteknik.net HalitYesil Web İnceleme 1 24.01.2007 12:00
taşındık takosan İnternet, Ağ ve Güvenlik 2 07.10.2006 08:57
illada yeni eve yeni adsl mi ya!!! yasinn İnternet, Ağ ve Güvenlik 7 06.09.2005 20:05
yeni pencere ile yeni açılış sayfası Afsheen İnternet, Ağ ve Güvenlik 5 27.03.2005 12:17
yeni bir tarz yeni bir dönem berkeley77 İnternet, Ağ ve Güvenlik 2 08.02.2005 21:59

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

96 gösterim, 10 yanıt

10 gösterim, 2 yanıt

5 gösterim, 3 yanıt

609 gösterim, 46 yanıt

98 gösterim, 15 yanıt

8 gösterim, 0 yanıt

15 gösterim, 2 yanıt

23 gösterim, 2 yanıt

14 gösterim, 0 yanıt

7 gösterim, 0 yanıt

205 gösterim, 29 yanıt