+ Başlığa Yanıt Yaz
15 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Forumdaki Kartlar Hakkında
-
04.06.2004 18:22 #1Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İstanbul
Forumdaki Kartlar Hakkında
Arkadaşlar, şimdiye kadar forumlarda mavi, sarı ve kırmızı kartlar hakkında onlarca başlık açıldı. Bu kart meselesi forum üyeleri için bir soru işareti oldu. Bundan sonra açılacak başlıkları önlemek için böyle bir döküman yazma ihtiyacı duydum. Burada yazılanlar daha önce açılan başlıklardan derlenmiş olup, bir tür SSS niteliği taşımaktadır. Bundan sonra da bu konuda açılacak başlıkların altına da bu başlığın bağlantısının yazılması çok iyi olacaktır.
Mavi Kart Nedir ?
Mavi kart, forum kurallarına uymadığını düşündüğünüz bir mesajı, ilgili moderatör ve adminlere bildirmek için kullanabileceğiniz bir araçtır. Mavi kartın amacı, kendi açtığınız bir başlığa dikkat çekmek değildir.
Mavi Kart Nasıl Verilir ?
Mavi kart vermek için, forum kurallarına uymadığını düşündüğünüz mesajın sağ üst köşesindeki mavi butona tıklamanız yeterlidir. Bunu yaptığınızda, size bunu yapmak istediğinizden emin olup olmadığınızı soran bir diyalog kutusu gelir. Tamam dediğinizde ise mavi kart verilmiş olur. Mavi kart, kullanıcıya değil, mesaja verilir.
Mavi Kart Verdikten Sonra Ne Olur ?
Siz bir mesaja mavi kart verdikten sonra, ilgili mesajın başlığını, bağlantısını ve sizin adınızı içeren bir e-posta, ilgili yetkiliye gider. Eğer siz, forum ana sayfasında adı altında moderatör ismi yazan bir forumdaki bir mesaja mavi kart verdiyseniz, o e-posta o forumun moderatör(ler)ine ve genel moderatörlere gider. Eğer moderatörsüz bir forumdaki bir mesaja mavi kart verdiyseniz, o e-posta sadece genel moderatörlere gider. Bir mesaja mavi kart verdiğinizde, ilgili bilgileri içeren e-posta tüm moderatör ve editörlere gitmez.
Sarı Kart Nedir ?
Sarı kart, bir kullanıcıya, bir forum kuralını ihlal etmesi sonucu verilen bir tür uyarıdır. Kullanımı aynen futboldaki gibidir. Eğer siz bir sarı kart aldıysanız, bundan sonraki davranışlarınızda daha dikkatli olmanız gerekir. Moderatörler forum kurallarına aykırı tek bir mesajınız yüzünden dahi size sarı kart verebilir. Buna 'Önce uyarılmalıydım' şeklinde bir itiraz hakkınız yoktur, çünkü sarı kart zaten bir uyarıdır. Fakat genelde moderatörler, aynı veya farklı ihlalleri tekrar tekrar yapmadıkça size sarı kart vermezler, açtığınız başlığı kilitleyerek veya size bir özel mesaj göndererek sizi uyarmış olurlar. Bu, moderatörün kendi insiyatifinde olan birşeydir.
Sarı Kart Nasıl Verilir ?
Normal kullanıcılar sarı kart veremezler. Sarı kartı ancak moderatörler verebilir. Eğer siz bir kullanıcının sarı kart görmesi gerektiğini düşünüyorsanız, o kullanıcının kurallara uymayan mesajına bir mavi kart gösterebilirsiniz. İlgili yetkililer de o kullanıcının sarı kart görmesi gerektiğini düşünürse sarı kartı verir. Fakat her mavi kart, bir sarı kart anlamına gelmez. Ayrıca sarı kartlar forumlarda dolaşırken uygunsuz mesajı gören moderatör tarafından ilgili kullanıcıya da verilebilir. Yani her sarı kart da bir mavi kart anlamına gelmez.
Sarı Kart Alınca Ne Olur ?
Eğer siz bir sarı kart alırsanız, e-posta adresinize sarı kart aldığınızı belirten ve forum kurallarını hatırlatan bir e-posta gelir. Ayrıca sarı kartınız silinmedikçe, bundan sonra yazacağınız mesajlarda, avatarınızın yanında sarı kart simgesi gözükecektir ve bu simge tüm kullanıcılar tarafından görülecektir.
Sarı Karta İtiraz Etme Hakkım Var Mı ?
Sarı karta itiraz etme hakkınız tabii ki vardır. Bu itirazlarınızı uygun bir dille genel moderatörlere veya MaXCoDeR'a yapmanız gerekir. O da uygun görürse sarı kartınız geri alınır. Fakat lütfen bir sarı karta itiraz etmeden önce burada yazılanları ve forum kurallarını tamamen okuyup özeleştiri yapmaya özen gösteriniz. Ayrıca bir sarı kart aldıysanız ve e-posta adresinize bilgilendirici bir e-posta gelmediyse, sebebi özel mesajla ilgili yetkililerden birine sorabilirsiniz. Fakat yaptığınız tüm itirazların sizin haklı olduğunuzun anlaşılması ve kartınızın geri alınmasıyla son bulmayabilir. Bu durumda lütfen üsteleyerek ilgili yetkiliyi sıkmayınız.
Sarı Kartım Geri Alınır Mı ?
Eğer size bir sarı kart gösterildiyse, bu, sizi uyarmak amaçlıdır. Bundan sonra forumlar içindeki tutumunuza dikkat ederseniz, sarı kartınız belli bir süre sonra silinecektir.
Kırmızı Kart Nedir ?
Kırmızı kart, bir kullanıcının forumlardan süresiz olarak uzaklaştırıldığını gösterir. Futboldakinden biraz farklı olarak üçüncü sarı kartı gördüğünüz zaman kırmızı kart görmüş sayılırsınız. Fakat hiç sarı kart görmeden doğrudan kırmızı kart görmek de mümkündür.
Kırmızı Kart Nasıl Verilir ?
Normal kullanıcılar kırmızı kart veremez. Sadece aynen sarı kartta olduğu gibi bunu mavi kartla isteyebilir. Moderatörler ve MaXCoDeR, gelen mavi kart(lar)a dayanarak kırmızı kart verebileceği gibi, forumlarda dolaşırken gördüğü bir mesaj yüzünden de verebilir.
Kırmızı Kart Alınca Ne Olur ?
Eğer doğrudan kırmızı kart ya da üç sarı kart gördüyseniz, e-posta adresinize forumdan uzaklaştırıldığınızı belirten bir e-posta gelir. Ayrıca o ana kadar yazdığınız mesajlarda, avatarınızın yanında kırmızı bir simge gözükür.
Kırmızı Kartımın Geri Alınması Mümkün Müdür ?
Bu mümkündür. Özeleştiri yaptıktan sonra genel moderatörlere veya MaXCoDeR'a herhangi bir yolla ulaşıp uygun bir dille sorununuzu anlatırsanız ve o da isteğinizi yerinde bulursa, kırmızı kartınız geri alınır.
Kırmızı Kart Gördükten Sonra Başka Bir Kullanıcı Adıyla Üye Olmak Kurallara Aykırı Mıdır ?
Bu, kurallara aykırı değildir. Fakat yeni kullanıcı adıyla üye olduktan sonra kurallara daha dikkatle uymanız gerekir.
PCnet Forumlarının Seçkin Bir Üyesiyim. Bana Neden Kart Gösterildi ?
Sarı ve kırmızı kart gösteriminde üyelere özel muamele yoktur. Hata yapan cezasını çeker. Kart gösterilirken üyenin diğer mesajlarının kalitesine bakılmaz.
PCnet Forumlarında Kart Uygulaması Objektif Midir ?
Kesinlikle evet ! PCnet moderatörleri objektif davranabilecek kişilerden seçilir. Moderatörler ve MaXCoDeR bazen ufak hatalar yaparsa da hepsi özür dileyerek hatasını geri alabilecek yetkinliktedir.
Kart Uygulamasının PCnet Forumlarına Katkısı Nedir ?
Kart uygulaması PCnet forumlarını daha kaliteli yapar. Düzen bozan kişi ve mesajlar bu uygulamayla düzeltilir. Ayrıca bu sistemin de amacına ulaşabilmesi için kullanıcıların mavi kart uygulamasını özenle kullanmaları gerekir. Gördüğünüz her uygunsuz mesaja mavi kart göstermeniz, fakat bunu kötüye kullanmamanız, bizim sizlerden ricamızdır.
Herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmaması için lütfen forum kurallarına uyalım, uymayanlara mavi kart gösterelim
Ayrıca lütfen moderatörlerin de birer insan olduğunu unutmayalım.
Tüm bu anlattıklarımda yanlışım varsa ilgili arkadaşların düzelteceğini umuyorum.
NOT : Tüm bunlar aşağıdaki başlıklardan derlenmiştir :
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...wtopic&t=15626
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...wtopic&t=15700
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...wtopic&t=14544
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...wtopic&t=14838
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...wtopic&t=12947
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...wtopic&t=11555
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...wtopic&t=15639
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...wtopic&t=11519
-
04.06.2004 18:27 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- adana
öncelikle ellerine sağlık fonemi. sanırım bu açıklama dan sonra ben niy kart aldım tartışmaları epeyi azalacak.
-
04.06.2004 18:31 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Balıkesir
kesinlikle fonemi sana katılıyorum. PCnet forumunun 10 ay kadar önce başladığı ciddiyetsizleşme ve cıvıklaşma ortamını kart sistemi biraz daha (hatta bayaa bi) düzeltti. kart görenlerin kesinlikle haksız yere kart gördüklerini düşünmüyorum. ve çoğuna şöyle kartını görmeden önce bu adamın buralarda ne işi var diyorum ( bu bikaç kere başıma geldi).
kart meselesi sorunları çok güzel çözüyor ama moderatörlere kızma gibi bi lüksümüz de yok bunu unutmayalım. onlar bu yetkiye sahipler. ve zaten karşı çıkıyorsanız hak etmişsiniz demektir.
iyi çalışmalar...
not: ellerin acıyo mu fonemi, bikaçgün uğraşmışın galiba bu yazıya
-
04.06.2004 18:31 #4Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Konya
Merhaba arkadaşlar
bende bir cevap yazayım dedim.
Bu forumlarda moderatörlük yaptığımdan beri bir kez kart gösterdim oda kırmızı kart olup geçenlerde foruma 15-16 mesajıa rka arkaya yollayan kişiye göstermiştim aşağı yukarı o saatte forumda olan herkes kim olduğunu biliyorum bunun dışında kimseye kırmızı yada sarı kart göstermedim
ya uyarmışımdır kurallara dikkat etmesi için yada kitlemişimdir. ama bunu forum kurallarını belirtmeden yapmadım hangi başlığı neden kitlediğimi hep yazdım bu yüzden lütfen sarı kart nedeniniz olarak beni görmeyin
Teşekkür ederim
-
04.06.2004 19:07 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Sunnydale
Uymak lazım kurallara...Kısaca şöyle toparlayalım; "Froum kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım(!)
Benzer Başlıklar
-
forumdaki sudoku hakkında
WRC tarafından PCnet forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 09.06.2006, 07:57 -
Kartlar artık görünmeyecek
MaXCoDeR tarafından Duyurular forumundaYanıt: 15Son Mesaj: 04.07.2005, 13:00 -
Sarı kartlar hakkında
mortalwind tarafından PCnet forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 23.10.2004, 12:13 -
Master Slave Kartlar
byfobi tarafından Diğer uygulamalar forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 04.07.2004, 12:55

Alıntıyla Yanıtla

Lütfen Yardm Edinizzz....
Bugün, 18:03 / Donanım