PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 6 / 6 İlkİlk ... 23456
26 sonuçtan 26 - 26 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2011
    Yer
    Anadolu'dan...

10-15 seneyi aşkın zamandır böyle bir uygulama zaten var. Ülkemizin tüm dünyadaki resmi adı TÜRKİYE'dir. Fakat insanımızın tamamına özenle yerleştirilmiş aşağılık kompleksi yüzünden yabancılardan önce bu HİNDİ'yi biz kullanıyoruz. En basiti bu mesajı okuyanlardan kaçı Washington yerine Vaşington yazılması gerektiğini biliyor! (
    http://www.washington.emb.mfa.gov.tr...rServices.aspx
    ). Muhtemelen linki vermesem, İngilizce saçmalamadığım
    için
    cahillikle bile itham edilebilirim. Kaçımız kısaltmaları okurken İngilizce harflerle okumaya çalışarak saçmalıyor. Mesala GTI'nin okunuşu
    ge-te-i midir? YoksaCi-Ti-Ay mıdır? Kaçımız kısaltmalar hangi dilde okunuyorsa o dilin harfleriyle okunur kaidesini biliyoruz?
    Siteye şaşkınlıkla girdim. Şu bilgiyi bana vermeseniz Vaşington yazmışlar diye dalga geçerdim herhalde.

Bende bir Türk kanalı olan NTV örneğini vermek isterim. Türk insanı olarak bunu hep ''En-Ti-Vi'' diye okuruz Zaten benim burada ki amacım Türk insanını bu konu hakkında bilinçlendirmek. Etrafımdaki insanların göğsünü kabartarak ''TURKEY'' demesini engellemek. Kim bilir anlamının Hindi olduğunu öğrenseler, benimle aynı fikirde olacaklar.

Ülkemizin tüm dünyadaki resmi adı TÜRKİYE'dir
    Bizim ülkemize tüm dünya Turkey diyor. Resmi olarak Turkey olmuş durumdayız. Madem resmi ad olarak TÜRKİYE'yiz, Uluslararası toplantılarda ülkemizi temsil eden başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm görevlilerin önünde neden "HİNDİ" anlamında "TURKEY" yazıyor?

Benzer Başlıklar

1. Yanıt: 5
    Son Mesaj: 01.02.2012, 22:20
  2. Cs-Turkey.Com + Cs-Turkey Server...
    ZeL4Ever tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 07.12.2009, 22:33
  3. yurt dışından baglanmak?
    atakan_abi tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 26.09.2008, 19:05
  4. Ülkemizin tüm köşe yazarları burada