PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 6 12345 ... SonSon
26 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
  1. #1

    Katılım Tarihi
    2011
    Yer
    Anadolu'dan...
    Mesaj
    1.382

    Exclamation Turkey - Hindi! Ülkemizin adı Yurt dışında ''Hindi'' Olarak Geçiyor!

    HİNDİ CUMHURİYETİ! Kulağa pekte güzel gelmiyor değil mi?



    Ülkemizin İngilizce'de karşılık gelen ''Turkey'' isminin ne anlama geldiğini düşündünüz mü hiç? Turkey'nin diğer bir anlamı Hindi demektir! Şahsen ben bundan çok rahatsız oluyorum.

    Kısaca TURKEY = HİNDİ demek!

    Şanlı tarihiyle, lider ülke konumunda olan büyük bir ülkeye, küçük bir kümes hayvanının isminin verilmesi hoş değil, zoruma gidiyor!

    Yabancılar artık ülkemizi dalga konusu etmeye başladılar. İşte en büyük dalgalardan biri. ABD'li fast food zinciri, yeni hindi burgerinin reklamında 2010 Türkiye Güzeli Gizem Memiç’i oynatıyor. Sizce çok mu güzel bir durum?

    http://bit.ly/hYb1Ss








  2. #2

    Katılım Tarihi
    2011
    Yer
    Anadolu'dan...
    Mesaj
    1.382

    Varsayılan

    Turkey kelimesi Osmanlı imparatorluğunun son zamanlarında ilk defa İngiliz kaynaklarında biraz da alay ifade ederek kullanılmıştır.

    Bazı ülkeler kendilerini GREAT=BÜYÜK, ÖNEMLİ - olarak nitelerken Ülkemizin bir kümes hayvanının ismi ile anılması kabul edilemez. Kelimenin iticiliği ve ülkemizi ne şekilde ifade edeceği düşünülmeden adete ülkemizin isminin İngilizce ifadesi imiş gibi Türkler tarafından da kullanılmış ve kullanılmaktadır. Özel isimler bir başka dilde de aynı şekildedir. Bir zamanlar Habeşiştan olarak bilinen ülke tüm Dünyaya adının Etopya olduğunu ve bundan böyle Habeşiştan olarak gönderilen hiç bir postanın alınmayacağını açıklamış ve tüm dünya Etopya adını kullanmaya başlamıştır.

    Kalkınmanın temel taşı ülkesini seven ve sayan insanların çokluğudur.
    (Gazi)Antep, (Kahraman) Maraş, (Şanlı) Urfa illeri bu ön ekleri büyük bir coşku ile kullanmaktadır. Bu illerde oturan vatandaşlarımız gururla illerinden bahsediyorlar. Ya Türkiye !, Bir kümes hayvanının adı ile anılıyor.

    Uluslararası toplantılarda ülkemizi temsil eden başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm görevlilerin önünde "HİNDİ" anlamında "TURKEY" yazıyor. Bundan rahatsız olmamak mümkün mü ?

  3. #3

    Varsayılan

    İyi hoş söylüyorsunda, sen de yanlışa düşüyorsun. Bu dünyada hiçbir zaman osmanlı imparatorluğu diye bir devlet ismi hiç olmadı. Türklerin Türkiye Cumhuriyeti devletinden önceki devletlerinin ismi Devlet-i Aliyye dir. Hatta tam ismi Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye dir. Osmanlı imparatorluğu lafını yabancılar söylerler. Bizanslıların Hz. Muhammed'e Ahmet demeleri gibi. Şimdi 1500 yıllık Muhammed ismini bırakıp Ahmet denmesi kadar abuk bir durum, osmanlı imparatorluğu lafı.

    Gelelim hindi olayına. En basitinden Hindistan konusu var. İngilizcesi India Republic yani Hint Cumhuriyeti, bize göre de Hindistan. Şimdi bütün türkler tarafından, bu adamların devletlerine hindi memleketi diye hitap edilmiyor ki. Ya da Mısır dediğimiz bir ülke var. Biz Mısır diyoruz ama mısır memleketi demiyoruz. Yani bu konuyu ülkemize veya vatandaşlarımıza hitap olayına getirmek yanlış.

    Ama resmi tanıtım veya katılımlarda Turkey adının değiştirilmesi gerekliği düşünceni destekliyorum. Türkiye diğer dillerde Turkei, Turquie, Turquia, Turchia, Turkie vs. diye tanımlanıyor. Sonuçta sadece ingilizce de Turkey tanımı var, ve bu dediğin gibi değiştirilmeli.

  4. #4

    Katılım Tarihi
    2011
    Yer
    Anadolu'dan...
    Mesaj
    1.382

    Varsayılan

    Dünyanın her yerinde Hindi olarak geçiyoruz galiba? la Turquie Hindi demek.

    Fakat Hindistan dendiğinde akla ''Hindi'' gelme olasılığı ile ''Hindi'' deyince akla Hindi gelme olasılığını karşılaştıralım.

    Ülkemizin ''Türkiye'' ismi varken, neden Turkey olsun ki? Ülkemiz dalga konusu haline getiriliyor bu bir gerçek. Türkiye'nin sembolünü ''Hindi'' olarak değiştirip dalga geçenler var.

    Şuraya dikkat:

    Bir zamanlar Habeşiştan olarak bilinen ülke tüm Dünyaya adının Etopya olduğunu ve bundan böyle Habeşiştan olarak gönderilen hiç bir postanın alınmayacağını açıklamış ve tüm dünya Etopya adını kullanmaya başlamıştır.


    Bizde böyle olabiliriz! Şu an Etopya'ya kim ''Habeşiştan'' diyor ki?

  5. #5

    Katılım Tarihi
    2011
    Yer
    Anadolu'dan...
    Mesaj
    1.382

    Varsayılan

    Cevap gelmediğine göre kimsenin umurumda değil bu konu. Hindi olmaktan memnunuz yani?


 

Benzer Başlıklar

  1. Yanıt: 5
    Son Mesaj: 01.02.2012, 22:20
  2. Cs-Turkey.Com + Cs-Turkey Server...
    ZeL4Ever tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 07.12.2009, 22:33
  3. yurt dışından baglanmak?
    atakan_abi tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 26.09.2008, 19:05
  4. Ülkemizin tüm köşe yazarları burada
    masat tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 09.09.2005, 08:11
  5. yurt dışı çıkışları
    baha06 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 15.02.2005, 16:05