PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan Ağızımı İstanbul ağızına çevirmek istiyorum

Arkadaşlar ben kütahyalıyım, bu yüzden şivem kütahya şivesi. ben kütahya şivemi istanbul şivesine çevirmek istiyorum. örneğin konuşurken ister istemez "gidiyorum" yerine "gidiyom", "geleceksiniz" yerine "gelceniz" diyorum. bunu nasıl düzeltebilirim. şimdiden söylim diksiyon kursuna gitme gibi bi durumum yok bu olayı sadece evde düzeltebilirim. sizden bu konu hakkında fikirlerinizi yazmanızı istiyorum.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

Çevrenizde o şekilde konuşan insanlar olduğu sürece ağızınızı düzeltmeniz biraz zor. Çevremde İstanbul ağızıyla konuşup memlekete tatile gidip gelince, bir süre bazı kelimeleri yöresel ağızla konuşanlar biliyorum. Bulunduğunuz ortamı değiştirmeden yapabilecekleriniz; bol bol kitap okuyun ve onca saçma sapan (çoğu konuşmayı dahi bilmeyenlerin olduğu) yayının arasından bulabiliyorsanız düzgün Türkçe kullanılanları izleyin, farklı kullandığınız kelimeleri tespit edin ve teker teker düzeltmeye çalışın.

evet haklısınız çevremde kütahya şivesiyle konuşan insanlar olduğu sürece düzeltmem biraz zor. ama ben de azimli ve kararlı biriyim. benim öğrenmek istediğim sadece şivemi düzeltmek için neler uygulamalıyım nasıl bir yol bulmalıyım. kitap okumanın şiveyi düzeltmediğini sadece konuşma akışını sağladığını söyledirler. yayına gelince güzel türkçe kullanan yayınları elimden geldiğince izlemeye çalışacağım. farklı kullandığım kelimeleri tespit ettim ve düzeltmeye çalıştım bir müddet düzeltiyorum ama sonra terar eski haline geri dönüyor. (önerileriniz için çok teşekkür ederim.)

Benzer Başlıklar

1. windows xp çok kötü vistaya çevirmek istiyorum
    bigsmoke22 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 10.04.2011, 11:22
  2. Vistayı Xp ye çevirmek istiyorum
    Programmer1x2x3x4x5 tarafından Windows XP forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 30.06.2010, 18:11
  3. vistayı xpye çevirmek istiyorum
    manolyaa tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 15
    Son Mesaj: 02.02.2010, 12:54
  4. vistayı xp ye çevirmek istiyorum
    temliha tarafından Windows XP forumunda
    Yanıt: 26
    Son Mesaj: 31.08.2008, 00:27
  5. MP3'lerimi OGG formatına çevirmek istiyorum.
    dumk tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 10.12.2003, 20:43