+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
-
08.02.2005 17:08 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
tsunami felaketine yardim amacli yayilan bi solucan
Sophos, tsunami felaketine yardım toplama amaçlı gönderilen bazı mesajların virüs içerdiği konusunda kullanıcıları uyardı.
--------------------------------------------------------------------------------
NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne konuşan Sophos Türkiye yetkilisi Kerem Dörter, yardım amaçlı gönderilen bazı mesajların W32/VBSun-A solucanı içerdiğini belirtti.
VBSUN-A SOLUCANI
Güneydoğu Asya depremi sonrasında başlatılan yardım kampanyalarını suistimal eden virüsleri çoğalıyor. VBSun-A solucanı, tsunami bölgesine nasıl yardım yapılabileceğini anlatan bir ekli dosya görünümünde yayılıyor. Ekli dosyanın açılması durumunda ise solucan otomatik olarak kendisini yüklüyor. Daha sonra kullanıcının bilgisayarı üzerinden kendini diğer kullanıcılara gönderiyor. Solucan kullanıcının bilgisayarları üzerinden DOS (Denial Of Service-Servis Reddi) saldırıları yapıyor.
İNTERNETTEN YARDIM ŞÜPHELİ
Bilser A.Ş. Pazarlama Müdürü Kerem Dörter, solucanın ‘Tsunami Donation! Please help!’ konu başlığıyla yayıldığını söyledi. E-posta metninde, “Please help us with your donation and view the attachment below! We need you!” ifadesi yer alıyor. Dörter, ‘tsunami.exe’ ekli dosyalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Dörter, felâketzedelere yardım etmek isteyen kullanıcıların, internette dolaşan yardım uyarılarını dikkate almamalarını önererek, yasal yolları kulanmalarını tavsiye ediyor.
VBSun-A, tsunami felaketini kullanarak yayılan ilk solucan değil. Ocak başında ortaya çıkan VBS/Geven-B solucanı da, tsunami ile tanrının insanların yaptığı kötülüklerin intikamını aldığı yönünde ibareler taşıyordu.
Kaynak : http://www.ntvmsnbc.com/news/305578.asp
dolasirken oyle bi yaziyla karsilastim.ve boyle bi mesaj bana da geldi.ve en kotusu actim.simdi benim pc mede bulasip bulasmadigini nasil anliycam.ne yapmam lazim
-
08.02.2005 17:11 #2
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?...009&highlight= :lol: Ben daha önce sölemiştim ama neyse!
-
08.02.2005 17:17 #3
- Katılım Tarihi
- 2005
haklisin soylemissin.ama benim suanda cozum bekleyen bi sorum daha var."forumda arama yapamiyorum"yapabilsem belki bulurdum.ikinci olarak ben altina bi soru ekledim dedimki bulasip bulasmadigini nasil anlarim dedi.ben bunu sadece bilgi amacli degil bi soruna cozum olustursun diye yazmistim.kaldiki diger mesajda sadece bilgi verilmis
-
08.02.2005 17:20 #4
Anti vir,gibi virüs programı kullan,ben onu kullanıyorum yani!nasıl anlarım dersen virüs taraması yaptırırsın çıkar ok?başka nasıl anlarım diye bir sorun daha olursa bilgisayarın anormalleşmeye başlar,ne biliyim,birden sorun çıkarır vs vs,bazı virüsler girdiği andan itibaren aktif olur bazıları ise kendi zamanı gelince kendilerini aktif yaparlar :idea:
Benzer Başlıklar
-
Parite denen solucan
akbeyim tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 16.03.2006, 21:23 -
Solucan ve Zararları nedir?
fblim tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 15.11.2005, 09:37 -
trojan ve solucan
hunter13 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 14.11.2005, 23:38

Alıntıyla Yanıtla

mp3 açtığımda mavi bir ekran çıkıyor...
Bugün, 18:17 / Teknoloji