PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
10 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
    umutxx
    Misafir

Varsayılan Virüs sorunu...yardım lütfen

Bir proğram yükledim...daha sonra PC Cillin antivirüs proğramını çalıştırıp virüs taraması yaptırdım...3-4 tane Java uzantılı virüs yakaladı..Aslında Virüs ün son yüklediğim proğramdan kaynaklandığına emin olmadığım için o son yüklediğim proğramı önce bilgisayarımdan kaldırdım daha sonra tekrar yükleyip bilgisayarımı aç kapa yapıp virüs ü tekrar tarattım bu sefer virüs çıkmadı.... Soruma gelince :
    Eğer son yüklediğim proğram virüslü olsaydı tekrar kurduğumda bu virüs aktif hale gelirmiydi?? Yoksa Antivirüs proğramım bu dosyanın içinde olabilecek virüsü yok ettiği için tekrar kurduğumda bu virüse rastlamamış olmamın nedeni bundanmıdır..Cevaplarınızı bekiliyorum...Saygılarımla

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2004

Kurdugunuz program neredeyse örn: CD de mi sadece o programi taratin bakalim virüs varmi yokmu. exe uzantili ve virüs iceren bir uygulamayi calistirdiniz anda virüs aktiv hale gecer, ayica bildigim kadariyla Antivirüslerin exe icindeki virüsü ayiklama gibi bir becerileri yok (en azindan bendekinde yok) demek istedigim : exe uzantili bir uygulamada virüs varsa antivirüs bunu komple yok etmek isteyecektir , demeyecektir ki : ben bunun icindeki zararli kodu sileyim, zararsizlar kalsin ki kullanilabilsin.

walla istediğin kadar programı sil tekrar yükle. virüs bulaşmışsa silmediğiniz sürece bilgisayarda kalır ve çoğalır.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Kurdugunuz program neredeyse örn: CD de mi sadece o programi taratin bakalim virüs varmi yokmu. exe uzantili ve virüs iceren bir uygulamayi calistirdiniz anda virüs aktiv hale gecer, ayica bildigim kadariyla Antivirüslerin exe icindeki virüsü ayiklama gibi bir becerileri yok (en azindan bendekinde yok) demek istedigim : exe uzantili bir uygulamada virüs varsa antivirüs bunu komple yok etmek isteyecektir , demeyecektir ki : ben bunun icindeki zararli kodu sileyim, zararsizlar kalsin ki kullanilabilsin.
    Ayrıca bir ekleme yapmak istiyorum bu açıklamanın
    üstüne.Her virüs .exe gibi bir uzantıyı barındırmaz.
    Bazen bazı virüsler anınında uzantısını kopyalayarak
    .doc,.bat,.scr,.dat vb. gibi uzantılları alır.
    Yani virüs bir ada bağımlı kalmaz,kendşnş çoğaltır.
    Bir çok türev ve çalışan bir uygulama gibi sinsi ve saklanarak
    çalışır ve en sonunda kara bir gölge gibi çıkarak tüm
    işleri bozar.
    Şuna şahit oldum bir bilgisayara bulaşan bir virüs ilk
    önce kendini gizli tuttu(Kristalize oldu),bu esnada
    bilgisayardaki açıkları aradı,sonunda virüs bir açıktan
    özellikle ActiveX açığını kullanarak buraya backdoor
    veya trojan benzeri bir uygulamada daha atarak,
    gelecek saldıralara zemin hazıladı.
    Her virüs programı ayrı ayrı çalışmaya programlandığı
    için gözle bakarak anlamak mümkün değil.
    Bunuda sizin yaptığınız gibi son güncellemeleri alınmış
    bir antivirüs uygulaması ile yapmak en iyi çözüm olacaktır.

umutxx
    Misafir

Ben meramımı iyi anlatamadım..Bundan dolayı samimi ama eksik yorumlar var...tekrar düzeltmek istiyorum...dah anlaşılır biçimde...

Bilgisayarımada Microsoft Antispyware PC Ciilin(lisanslı) ve adaware gibi proğramlarım var...Buna rağmen son çektiğim proğramı internetten indirdiğimde ne yazıkki virüslerle tanışma fırsatına eriştim :? ...Bu proğramı çalıştırdım...Sonra virüs taraması yaptırdım...3-4 adet virüs yakaladım..Son kurduğum proğramdan şüphelenip proğramı bilgisayarımdan kaldırdım..daha sonra aynı proğramı tekrar makineme yükledim ve virüs taraması yaptırdım...Bu sefer virüs e rastlamadım...tekrar yüklememde bu proğramın içerisinde uzantısında virüs barındıran içerikler temizlenmiş ve bu nedenle virüs çıkmamış olabilirmi?? Eğer böyle değilse içinde virüs barındırsa proğramı tekrar kurduğumda virüs aktif hale gelirmiydi...Çok kıymetli vaktinizi ayırarak benim merak ettiğim bu konuya cevap verme nezaketinde bulunmuş ve bulunacak arkadaşlarıma tekrar teşekkürlerimi bildirir saygılar sunarım...

Benzer Başlıklar

1. acayip bi virüs var bilgisayarımda lütfen yardım!!
    avrasya tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 14.03.2010, 14:12
  2. virüs için yardım lütfen
    Husami tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 31
    Son Mesaj: 02.03.2007, 11:16
  3. Virüs silinemiyor! Yardım lütfen!!!
    postmyth tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 31.01.2007, 16:49
  4. PC'ye virüs girdi, lütfen yardım