peer2mail.com sitesinden p2m programının son sürümünü iki komşu olarak indirdik. komşum olan arkadaşta herşey yolunda gitmesine rağmen ben upload yapamıyorum. downloadda sorun yok, sadece uploadda hata veriyor.
tek tek mp3 göndereceğim. split send file'yi açıyorum.
klasöre tıklıyorum. browse'den mp3'ü seçiyorum. aktif gmail adresimi yazıyorum. diğer yerlere dokunmadan OK diyorum.
daha sonra SEND THE SEGMENT butonuna basıyorum.
diğer arkadaşta SENDİNG SEGMENT yazıp arkasından SUCCESS derken bende Failed retrieving MX record for mustazaf@gmail.com şeklinde hata veriyor. bunun sebebi sizce ne olabilir? birkaç kere uninstal edip tekrar denedim ancak olmadı. aşağı katta başka bir pc var, onda da olmadı, ortak bağlantımız var. yine ortak bağlantımız olan bitişik komşuda da hata verdi.
(ben hatanın sonunda fazladan bir nokta görüyorum. gmail.com. şeklinde çıkıyor. resimde de var bu. ben yazarken sonuna nokta koymuyorum. bundan olacağını sanmıyorum.)
bir bağlantıdan 3 kişi ortak kullanıyoruz. üçümüzde de aynı hata. problem bu kısımla ilgili diye düşünüyorum, ama çözüm bulamıyorum.
sorunun kaynağını net olarak anladım. daha önce bizimle ortak adsl kullanan arkadaş vardı, 1 ay önce ayrıldı. ancak kablosunu sökmemiştik. kendisi p2m kullanabiliyordu. bizim kabloyu taktı, aynı bizdeki hata verdi. sorunun kaynağını bulduk, ancak çözüm bilmiyoruz. bu doğrultuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
sorunun kaynağını net olarak anladım. daha önce bizimle ortak adsl kullanan arkadaş vardı, 1 ay önce ayrıldı. ancak kablosunu sökmemiştik. kendisi p2m kullanabiliyordu. bizim kabloyu taktı, aynı bizdeki hata verdi. sorunun kaynağını bulduk, ancak çözüm bilmiyoruz. bu doğrultuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
Sanırım hata Settings kısmında ki Advanced settins ayarlarını yapmamnızdan kaynaklanıyor.
Ben kullandığım smtp serverdan dolayı smtp ayarlarını yapıp öyle gönderince ilk dosya gitti. Ama ikincisi nedense gitmiyor. Sizin dediğiniz hataya gelince onu bende yaşadım. Bence Setings ile alakalı bir durum. MAPI logon ve MX Record falan istiyor. Bende de onlar olmadığı için ben direk SMTP ayarlarından yapıyorum. Bunun için POP3 ve SMTP yi destekleyen bir mailiniz olması gerekir.