PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan Kendi IISimi internete açmak istiyorum

Merhaba arkadaşlar zoom x6 modem var wireles..
    benim bilgisayarımdaki bir internet sayfasını internetteki başka arkadaşlarıma göstermek için açmak istiyorum mesela...

Local IP numaram 10.0.0.5
    IIS ten IP adresi kısmına bu IPyi seçiyorum... daha sonra
    Modemin Sanal Sunucu / DMZ kısmından bu ip için hem TCP hemde UDP olmak üzere 80 port olmak şartıyla iki tane kayıt ekliyorum...

www.whatismyip.com adresine giriyorum mesela IP adresim
    88.110.99.99 olarak gözüküyor diyelim...

http://88.110.99.99/site/index.html yazıp benim kendi bilgisayarımdaki siteyi açması gerekiyor sanırsam doğru değil mi ?

ama siteyi açmıyor herhangi bir Firewall yada güvenlik programı kurulu değil acaba bir yanlışlık mı var

teşekkür Ederim

Çok sorulan bir soru aslında ,yeterince araştırmamışsın.Öncelikle ip numaranı sabitlemen gerekiyor,bunun için dyndns.org ve ya noip.comdan statik dns almalısın(ücretsiz) Sonra modemden portforwarding olayına girmen gerekiyor.Normalde whatsmyip den gördüğün ip yi explorer a yazdığında modemin arayüzünün seni karşılaması lazım dediklerim yaptıktan sonra bu arayüzden localine farklı bir port ver mesela 301 yani örneğin 85.201.56.75:301 yazdığında modem çıkması lazım ııs tede yanlış yol izlemişsin.aldığın static ip ye ise 80 portunu vereceksin.Biraz karışık gibi görünüyor.Bu konu bir çok forumda mükemmel ayrıntılı ele alındı.Biraz araştırmalısın.ama yinede bu sefer meyvayı verelim bi dahakine ağaçtan ulaşmaya çalış...

http://www.knowhow.gen.tr/forum/foru...?TID=1554&PN=1

bunun gibi 3-4 anlatıma rastladım az önce sana kolaygelsin.Kal Sağlıcakla...
    :wink:

iis teki ip kismina 127.0.0.1 diyeceksin (10.0.0.5 degil)yerel yayin yapiyor gibi
    sonra diger yaptiklarin dogru ve calisacaktir.
    DMZ yi az direkten yani UDP TCP acmakla ugrasma DMZ secenegini sec
    yerel ip numaran ne diyelim 10.0.0.5 bunu yaz ve secenekten DMZ yi sec ve ekle secenegini sec. sonra kaydet secenegini sec
    ayarlari flash a yaz i sec. gecmis olsun
    (Apache sunucuda bu yolu iziliyorum ve babalar gibi calisiyor )

Benzer Başlıklar

1. kendi bilgisayarımda kendi web sitemi yayınlamak istiyorum
    Exhumeds tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 18.08.2006, 23:15
  2. internete tv kymak istiyorum ama nasıl?
    sleazy tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 12.08.2005, 12:51
  3. internete kendi bağlanıyor
    emkoz tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 08.11.2004, 20:07