+ Başlığa Yanıt Yaz
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
02.04.2006 23:02 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- angara
ürün değiştirmede hakkını savun !
ürün değiştirmede hakkını savun ile ilgili tüketici hakları kanununda böyle bir yasa war mı acaba
-
02.04.2006 23:32 #2
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- İstanbul Gidiyorum Ardıma Bakmadan
türkiyede 100%100 haklı olsan bile bağırıp çağırmadan hiç bir hakkını hakkıyla bir çöp bile allamasın birinci kural bu
tüketici siteleri var google yaz çıkar oralardan hertürlü bilgiyi alabilirsin
örnek bu site : http://www.tuketicimerkezi.org/
-
03.04.2006 00:07 #3
Dostum,
Son yıllarda öyle bir hava esti ki tüketici kanunu var diye tüm tüketiciler her konuda kendilerini haklı görmeye başladılar malesef. sakın yanlış anlaşılmasın ben satıcı ve üretici kesimi desteklemiyorum elbette fakat her iki tarafın da eşit olması ve korunması gerektiğine inanıyorum.
örneğin tüketici her ürünü istediği gibi değiştiremez. bazı ürünlerde kişisel bakım ürünleri gibi.. hangimiz kullanılmış bir traş makinesini veya epilatörü kullanmak isteriz ki?
ayrıca bazı kalem ürünlerde de servis raporu istenemesini ben haklı görüyorum açıkcası. fakat bu durumun tüketiciyi madur durumda bırakacak şekilde kullanılmaması gerektiğine inanıyorum. PC grubu ürünleri genelde service raporu olmadan değiştirilmiyor. Bu çok kötü şekilde art niyetli olarak kullanıla da bilir fakat satışı yapan kurumun da problemin sizden kaynaklanmadığının yani ürünün ayıplı olduğunun bir şekilde tespit etmesi gerekiyor. örneğin bir vatandaş notebook alıyor. 2 gün sonra çalışmıyor diye geri getiriyor. servis raporunda ise anakartın üserinde 3ü bir arada neskafe çıkıyor. bu ürün nasıl değiştirilsin.
ama elbette ki söylediğim gibi bu durum tüketicileri sömürmek için kullanılan çok kötü bir duruma dönüşebiliyor. işte bu yüzden güvenilir yerlerden almak en doğrusu ve SATIN ALIRKEN İADE PROSEDÜRÜNÜ mutlaka sorun...
iyi günler..
-
03.04.2006 00:11 #4
hak hukuk diyoruz dabenim arkadaşım 15 gün önce verdi tüketici haklarına telefonunu bugün bilir kişi raporu geldi.. ve red cevabı. yani arkadaşı haksız buldular.. nasıl olacak bu işler bilemem..
-
03.04.2006 00:17 #5
Ben küçük bir ipucu veriyim, iade ve değişim için çok ciddi bir koşul söz konusu arkadaşlar bu pek bilinmiyor malesef. Bir ürünün değiştirilmesi için değişime söz konusun ürünün satıcı tarafından tekrar satılabilir durumda olması şarttır. Bu pek bilinmiyor örneğin.
Benzer Başlıklar
-
Bilgisayarın hakkını ver hakkını Linux FULLSource kullan :)
Neptunmavisi tarafından Linux forumundaYanıt: 35Son Mesaj: 08.09.2006, 23:34 -
xp ürün kontrolü?
egeli_09 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 15.04.2006, 11:34 -
windows xp ürün etkinleştirme
heycem tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 07.03.2006, 10:41 -
creative ürün hakkında bilgi!
monami tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 26.04.2005, 17:54

Alıntıyla Yanıtla

Fifa 2012
Bugün, 15:54 / Oyunlar