PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Internet Explorer'da ActiveX Sorunu Yaşayanlar

IE 6 kullanıyorum ve çok uzun süredir hiç bir sorunla karşılaşmadım.
    Ancak en son Windows Update çalışıp Nisan ayı güncellemelerini yükledikten sonra, IE'da şöyle bir durum oluştu: ActiveX denetimlerini kullanan sayfaları açmaya çalıştığımda sürekli olarak "bu sayfada ActiveX denetimleri bulunuyor. onaylıyorsanız tamama tıklayın" diye bir kutu çıkıyor, ayrıca sayfada, ActiveX kullanan her türlü link, animasyon, resim vb. nesneler ilk yüklemede deaktif olarak sayfada yer alıyor. Üzerine gidince etrafında bir çerçeve çıkıyor ve "Bu denetimi etkinleştirip kullanmak için tıklayın" yazısı çıkıyor, ve tıklayana kadar da aktif hale gelmiyor. Siteler hergün kullandığım sayfalar, ama bu sorun update'ten sonra başladı, ya da ben öyle olduğunu zannediyorum. IE ayarlarında da herşey eskisi gibi, ayrıca konuyla alakalı bir ActiveX özel ayar bölümü de yok. Acaba neden böyle olduğunu bilen var mı? Bundan sonra her sitede sayfanın her köşesine tek tek tıklamak zorunda mı kalıcam?

Varsayılan merhaba

İnternet Explorer Activex denetimi yapıyor ve riskli olanları sana iletiyor. Bunu kaldırmak için Araçlar/internet seçenekleri/Güvenlik/özel düzey/ Orada bulunan bütün activex denetimlerini ya da istediklerini devre dışı bırak. (Bana sorarsan bunu yapma derim. Ne olur ne olmaz)
    Kolay gelsin...

Ayarlar eskisi gibi, ama bu özellik updateten sonra yeni çıktı. Zaten normalde ActiveX denetimlerini yüklemek için onay istiyor, güvenli olmayanları yüklemiyor, ama bu şekilde en ufak resmi, linki, animasyonu, Flash nesnelerini bile görebilmek için teker teker üzerlerine tıklamam gerekiyor. Bu şekilde bir "güvenlik sistemi" oluşması hem vakit kaybı hem de sinir edici bişey. Bir sayfayı doğru düzgün görebilmek için 5 dakika boyunca heryere tıklamam gerekiyor. Başka çözümü olan var mı? Acaba sistem geri yükleme yapıp güncellemeleri geri mi alsam?

Sorunun KB912812 numaralı güvenlik güncellemesinden kaynaklandığını anladım. Microsoft'un açıklamasına göre ( http://support.microsoft.com/?kbid=912812 ) bu güncellemeyle uyumlu olmayan web sayfalarında her ActiveX denetimini elle aktif etmek gerekiyormuş, ya da tam okumadım onun gibi bir şey işte... Ben güncellemeyi kaldırdım gitti, bugüne kadar o olmadan da ActiveX yeteri kadar güvenliydi zaten

internet seçeneklerine gir bab güvenlik düzeyi olucak onları orta seviyeye indir olmadı bi alt kademeye indir okadar abartmaz

Benzer Başlıklar

1. internet Explorer'da Hata Yardim
    ufem tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 03.07.2006, 10:47
  2. Internet Explorer'da Baslik Sorunu
    T3RM1N83R tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Son Mesaj: 17.02.2006, 11:39
  3. Internet Explorer'da Görünüm Sorunu
    boaught17 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Son Mesaj: 14.01.2006, 22:48
  4. internet explorer'da giriş sayfamı değiştiremiyorum
    hkaradag tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 23.09.2005, 15:18
  5. Messenger Ve internet explorer'da görüntü yok!!
    AZRAIL tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 08.06.2005, 00:05