+ Başlığa Yanıt Yaz
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
21.07.2006 17:30 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- AmasYa www.darktole.somee.com
Ağ Bağlantısı - Yardımlarınızı Bekliyorum
Arkadaşlar Ben Komşuyla Ağ Bağlantısı Kurmak İstiyoruz 1. PCDE nE yAPMAM gEREKİYOR??? 2. pCDE nE yAPMAM gEREKİYOR bUNLARI AÇIK AÇIK ANLATIMISINIZ :!: AMA Bİ SORUN VAR :arrow: BENİM MODEM TEK GİRİŞ YERİ VAR AMA İKİMİZİNDE AĞ BAĞLANTI KURMA(TAKMA) YERİ VAR :roll: YARDIM BENİM ELİMDEN BİŞİ GELMEDİİİ YARDIMLARINIZ İÇİN TŞK. :idea:
-
21.07.2006 17:35 #2
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
yARDIM
yOKMU YARDIM YAW İKİ KELİME YAZCANIZZZZZZZZZZZ NE OLUR YARDIM EDİNNNNNNNNNN
-
21.07.2006 17:57 #3
öncelikle 2 farlı şekilde yapabilirsiniz
1.bir hub cihazı almanız gerekiyor ve her iki PC nin ethernet kartına takılı kabloyu bu hub cihazına takmanız geregiyor.
2. bir kross kablo yapıp bu kabloyu her iki PC nin ethernet kartına takmak
-
21.07.2006 17:58 #4
İşlemleri sırayla yapalım,
1. Her iki bilgisayarın da eternet kartlarının çalışıyor ve aktif olduğundan emin olun, peki nasıl olacaksınız ( bios ayarlarından kapatılmış olabilir ) aşağıdaki kısma bakarak...

eğer resimdeki gibiyse herhangi bir sorun yoktur. önemli olan ünlem gibi bir işaretin olmaması veya hiç bir eternet bağdaştırıcısının yer almıyor olması durumunda ağ kuramazsınız..
2. Şimdi bilgisayalar arasında bir kabloya eternet kablosuna ihtiyaç vardır. kablo seri bağlı değil cross kablo olması gerekiyor. yani iki ucunu da elinize aldığınızda içindeki kabloların renkleri aynı sıra ile dizilmiyor olmalı...
3. kablo ile PC'leri birbirine bağladığınızda aşağıdaki ağ kurulum sihirbazını ÖNCELİKLE MODEMİN BAĞLI OLDUĞU PC de çalışıtırın.. bu PC ana bilgisayar olacaktır.

4. şimdi bu ayarlamaları yaptıktan sonra ayn işlemi diğer bilgisyar için de yapıyoruz...
5. bu şekilde PC leri birbiri ile tanıttıktan sonra büyük ihtimalle internet doğrudan paylaşacaktır, fakat paylaşmadığı taktirde IP yapıladırması yapılması gerekiyor. Bu kısım çok önemli bunu yaparsanız hiç bir sorun olmadan interneti paylaşabilirsiniz.
IP yapılandırması için öncelikle modemin bağlı olduğu PC için IP ayarlarını beraberce girelim.

bu nokta üzerinde durulması gereken konu yukarıdaki ayarlamalarda, 192.168.1.XX, XX sayısı bilgisayarların birine atanan adrestir. istediğiniz değeri girebilirsiniz. yani bilgisayarına istediğniz adresi verebilirsiniz fakat diğer bilgisayar da aynı adrese sahip olmamalı bu nokta önemli,
6. şimdi diğer bilgisayar için olan IP ayarlamalarını girelim bu nokta en önemli kısımdır bana kalırsa..

bu resimdeki varsayılan ağ geçidi interneti alan anabilgisayarın ADRESİ olacak... DNS ise modemin kendi default adresi olacaktır yani siz aynısını yazın..
ağ kurulumu başarı ile sağlanmış olmalı..
iyi günlerde kullananınız..
-
21.07.2006 18:17 #5
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
.
TŞK... BUĞÜN YAPACAĞIZ KOMŞUYLA O ZAMAN
Benzer Başlıklar
-
Klavye konusunda yardımlarınızı bekliyorum
Kalemeri tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 07.03.2006, 00:02 -
Messenger için yardımlarınızı bekliyorum
Kalemeri tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 05.03.2006, 04:28 -
Yardımlarınızı bekliyorum
XxxByIsmetxxX tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 01.03.2006, 22:12 -
lütfen yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar?**
klug_nett tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 20.02.2006, 19:43

Alıntıyla Yanıtla

Metin 2 OYUNU
Bugün, 18:42 / Oyunlar