PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar

Varsayılan İki bilgisayarda internet hızı sınırlama

Selam arkadaşlar

Evimde 2 bilgisayar,bir zoom X5-5554 [dört ethernet çıkışlı] modem var.Bağlantım 256 Kbps.İki bilgisayarda da ethernet kartı var.Herhangi bir ağ kurulu değil,her iki bilgisayarda da modemden ethernet çıkışı ile internete bağlanıyorum.

Bir bilgisayarda sürekli paylaşım programı çalışıyor,öteki bilgisayarda daha az internet kullanıyorum.

Sorum; Bu iki bilgisayarda herhangi bir yazılım kullanmadan [netlimiter v.s] 256 olan hızımı istediğim şekilde sabit dağıtabilirmiyim.Mesela birine birine daha az ötekine daha fazla.
    **
    Bu olmazsa,"her iki bilgisayarda da birer ethernet kartı var" demiştim.Mesela ana bilgisayara modemden usb ile geçiş yapsam.Ve daha sonra bilgisayarlardaki ethernet üzerinden iki bilgisayar arasında ağ kursam,bu şekilde kullanılan yani modemden değilde iki bilgisayar arasında kurulan bir ağ olan sistemde acaba yukarıda bahsettiğim sınırlama yapılabilir mi?

Teşekkürler.

NASIL BAĞLANTI YAPARSAN YAP BU YAZDIĞIMI HER BİLGİSAYARA AYRI AYRI UYGULA FARKI KENDİN GÖR!

Mrb arkadaşım annatığın şey mümkün programıda var ama daha kısayollu anlatıcam internetinin bağlantı hızını % lik baz alıp ayarlamaları buna göre yapıcaksın.

Sınırlama yapabilmek sınırlandıracağın bilgisayarın işletim sistemini xp olarak düşünüp yönlendiriyorum.

Başlat çalıştıra gelip gpedit.msc yazıcak ve enter tuşuna basıcaksın karşına grup ilkesi adlı bir pencere gelicek orada bilgisayar yapılandırması çatısı altında yönetim şablonlarının yanındaki + işaretine tıkla açılan menüde açılan menüde ağ' ın solundaki +ya basıp yeni bir menü açıcaksın o menüde QoS pkat zamanlayıcısını seçiceksin ve hemen bu yazının sağ tarafına baktığında pencere içinde ayrılaiblir bant genişliğini sınırlayı seçiceksin üzerinde ikikez sol tuş tıklayıp açılan ayrılabilir bant genişliği özellikleri penceresinden ayar ayzan kısımda etkin'i seçip % bazda bilgisayarın internet gücünü nekadar sınırlamak istiyorsan ona göre bir %'de verip uygulayı ve tamam ı seçtikten sona açık olan pencerelerini kapayıp bilgisayarınıyeniden başlattığında dileğin gerçekleşmiş olur aynı zamanda bu açıkladığım yerde % 20 lik bi baz görürseniz buda bilgisayarın internete %20 az kullandığı anlamına gelirki burayı etkin sekmesine bastıktan sonra sıfırlayıp bilgisayarı yendien başlattığınızda bilgisayarınız eskiye oranla %20 daha hızlı internete bağlanacak veya indirme hızınız % 20 artacaktır!

Ayrıntılı yardım için özel msj atınız ilgili sınırlayıcı program mevcuttur modem üzerinden ip adresine özel sınırlama yada program aracılığı ile ağdaki bilgisayarların bağlantı hızını sınırlayıcı olarak yazdığım bir program var.

Sevgili arkadaşlarım doğru bildiğimizi paylaşalım hepimiz bu vatanın evlatlarıyız.

Benzer Başlıklar

1. internet sınırlama
    domesticus tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 10.12.2007, 16:45
  2. internet hızı
    karizma2 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 56
    Son Mesaj: 10.12.2007, 16:04
  3. internet sınırlama
    extromian tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0