PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Dosya paylaşımına 8000 dava açıldı

Dosya paylaşımına 8000 dava açıldı

"Dünyada internette dosya paylaşımıyla içerik indirenler aleyhinde 8.000’den fazla davanın açıldı.Uluslararası Müzik Sanayii Federasyonu’ndan (İFPİ) yapılan açıklamada, internet kullanıcılarına dosya paylaşımı yoluyla telif haklarını çiğnedikleri gerekçesiyle açılan davaların sayısında artış olduğu kaydedildi. İFPİ başkanı John Kennedy, “Bazı kullanıcılar, sanatçı ve bestecilerin emeğine saygısızlık yaparak yasa dışı yoldan şarkı indirmeye devam ediyor” ifadesini kullandı. Kennedy, 17 ülkede 8.000’den fazla dava açıldığını ve ortalama bunların 2400 Euro para cezasıyla sonuçlandığını söyledi."
    [ntvmsnbc]

Sanatçılar veya şirketler kazanacakları paradan kısmaları gerek çok cüzi miktarlarda satış yapmaları gerek ki kişiler bu yollara başvurmaya zaman harcamasın.eskiden sokaktaki cd satıcılarını kaldırdılar.sonra dükkanlara daldılar.şimdi de paylaşım siteleri kapanıyor.ama bi yolla bu iş devam eder.el elden üstündür.her girişin bir çıkışı vardır.ucuz yapın herkes alsın.bu kadar basit.dava açarak bir şey elde edemezler diye düşünüyorum.Belkide hemenpaylaş bu yüzden kapandı.

Hemenpaylasın kapanması beni fena yaptı. tabi bunda dosylarımın uçmasının etkisi nedir bilemiyorum
    Peki ama merak ediyorum rapid neden hala sapasağlam ?

Rapid Türk sitesi değilde o yüzzde

Çünkü rapid hemenpaylaş gibi sadece google reklamlarından kazanmıyor. Kendi paralı kullanıcı kitlesi var. Ve bu yüzdende sürekli kendeini geliştirmekte mali sorunlar yaşamıyor.

ucuz yapın herkes alsın.bu kadar basit
    iyide kardesim daha ne kadar ucuz yapabilirler
    sonucta onlarında masrafı var

sanatcı her cd den ortalama 1 dolar kazanıyor.100 bin satsa bu 100 bin dolar eder. ama birde aldıgı sarkılar var mesela kayahan bestelerini 20 bin dolara satıyor.sanatcııda 2 tane boyle beste aldı diye dusunursek geriye 60 bin dolar kalmıs.

Benzer Başlıklar

1. İnternette dosya paylaşımına darbe
    Tunca tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 30.06.2005, 13:34
  2. Next YE 8000 xcam plus
    promar tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 08.05.2005, 23:19
  3. internette Dosya paylaşımına telif Hakları engeli !
    scream3 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 02.04.2005, 10:18
  4. dosya paylaşımına son 20 yılın en büyük telif hakkı davası
    maniac_ea tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 27.03.2005, 22:27
  5. Hollywood film indirenleri dava edecek!
    gul1 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 10.11.2004, 12:32