PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: ETHERNET SORUNU

sarikulak
    Misafir

Varsayılan ETHERNET SORUNU

Arkadaşlar iyi bayramlar ve yeni yıllar.
    Sizlere bir sorum olacak ben pcme ethernet yoluyla modemi bağlaya biliyorum ama nedense pcden pcye hangi yolu denediysem olmadı kendi pcmi 3 bilgisayarada bağlamayı denedim kablo değiştirdim ayarları kurcaladım ama olmadı acaba neyi atlıyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

her pc nin aynı subnetmask (alt ağ maskesi) te oldugunu kontrol edin.ip adreslerini otomatik vermeyi deneyin.otomatik deilse manuel olarak 192.168.1.2 den 192.168.1.255 e kadar ip adresleri vermeyi deneyin.pc ler network e logon oldukları zaman problem yasanıyor olabilir.Bunun içinde aynı çalışma grubu altında olup olmadıklarını kontrol edin.genelde workgroup altında dır. komut satırında ipconfig /all komutunu çalıştırarak bir kontrol edin.dağıtıcınzı kontrol edin.bu bir hub yada switch olabilir.rj45 başlıklarını kontrol edin..

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

3 bilgisayar arası cross (capraz) kablo yaptırın sonra 3 bilgisayarda da ag kurulum sihirbaz ını calıstırın yonergelerı izleyin dosya ve yazıcı paylasımını acınca 3 bilgisayar birbirini gorecektir...

1. modemin 4 portlu ethernet modemmi?
    2. tüm makinalarda ethernet kartı varmı?
    3. tüm makinaları ayrı ayrı ethernet kartlarına taktığınız kablo ile modeme bağlayıp interenete bağlanabiliyormusunuz?

dosya ve yazıcı paylaşımı yapmasına gerek yok.tek yapılacak kablolama işlemleri bittikten sonra her makineye birer ip adresi verilip(otomatik yada manuel ama tercihim otomatik verilmesidir) pc lerin birbirlerinin görülmesi sağlanmalıdır.zaten tüm bu işlemler bitince network düzgün bir şekilde çalışacaktır.gerektiginde server secilecek pc(modemin bağlı oldugu)den internet bağlantınız paylaştırılır.yeterki her pc ayni subnet te olsun ve aynı group catısı altında calışsın..Kolay gelsin..

Benzer Başlıklar

1. ethernet bağlantı sorunu
    marvin tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 06.12.2009, 21:29
  2. Ethernet Sorunu
    enigma10 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 30.06.2005, 11:16
  3. ethernet ile bağlantı sorunu
    lordofmusics tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 17.11.2004, 19:07
  4. ethernet kartı sorunu
    Rivardo tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 04.10.2004, 22:40
  5. Ethernet Ethernet Linuxin Ethernet Sorunu ?
    emreka tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 04.09.2003, 10:26