PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > İnternet, Ağ ve Güvenlik
Bu Sayfayı Yenile Google Adsense soruları-cevapları-tavsiyeleri
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski
Yönetici

Katılım Tarihi: 2002
Yer: Istanbul
Thumbs up Google Adsense soruları-cevapları-tavsiyeleri - 07.04.2007, 02:02

Arkadaşlar bu sabit başlık altında Google Adsense ile ilgili sorularınızı cevaplayıp, web reklam gelirlerinizi nasıl artırabileceğiniz konusunda önerilerde bulunacağız.

İlk olarak http://www.pcnet.com.tr/content/view/88/29/ bu yazıyı okuyarak işe başlayabilirsiniz.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski
Genel Moderatör

Katılım Tarihi: 2003
Yer: İzmir
Varsayılan 07.04.2007, 19:47

Optimasyon ekibi tarafından gönderilen iletileri dikkate alın. Örneğin;

Sitenizde paraya iyi çevrilen reklamları filtreliyor olabilirsiniz

İletisi, filtrelemiş olduğunuz rekabetçi reklam verenlerin size iyi bir ödeme yaptığını belirtiyor. Siz kazanırken, Google'da kazanıyor unutmayın, dikkate almaya değer.

Ayrıca reklam birimlerini, içeriğinizle harmanlayın. Özellikle bağlantı reklamları içeriğe göre, oldukça iyi şekillendiği için ziyaretçilerin daha çok ilgisini çeker. Reklamlarınızı yerleştirirken, bu faktörede dikkat etmenizi öneririm.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

yagi Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2006
Yer: Ist.
Varsayılan 07.04.2007, 21:19

Biriken ama ödeme için limite ulaşmamış alacaklar için bir zaman aşımı süresi var mı? Yani 100$ a 1 ayda veya 12 ayda veya 24 ayda ulaşılması fark ediyor mu?
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski
Yönetici

Varsayılan 08.04.2007, 05:18

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: yagi Mesajı Görüntüle
Biriken ama ödeme için limite ulaşmamış alacaklar için bir zaman aşımı süresi var mı? Yani 100$ a 1 ayda veya 12 ayda veya 24 ayda ulaşılması fark ediyor mu?

Hayır bir zaman dilimi bulunmuyor. Bu 1 yıl da olabilir 1 günde. Tamamıyla size kalmış. Ne kadar çabuk aşarsanız o kadar çabuk paranızı alırsınız.

Küçük bir bilgi:

Bu arada Adsense'e banka hesap bilgilerinizi girmeyi unutmayın. Aksi taktirde çek gelir. Bunu da bozdurmak maliyetli ve zaman alan bir işlem olabilir. Hesap bilgisi girildiğinde ve 100 dolar aşıldığında o aydan sonraki ayın 25'i gibi para hesabınıza yatar.
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski
Yönetici

Varsayılan 09.04.2007, 00:17

Adsense ile ilgili sorularınızın ccevaplarını Adsense Resmi Destek sitesinde alabilirsiniz. http://groups.google.com/group/adsense-help-tr .

En son Datcrack tarafından düzenlenmiştir : 09.04.2007 01:23.
Alıntıyla Yanıtla
  (#6) Eski
Forum Gurusu

samterk Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2005
Yer: İstanbul
Varsayılan 09.04.2007, 00:58

Ben ilk ödemeyi merak ediyorum. Bana "Hesabın doğruluğunu onaylamak için 10 gün içinde hesabınıza küçük bir miktar yatıracağız" dendi, bu miktar ne kadar?
Alıntıyla Yanıtla
  (#7) Eski
Yönetici

Varsayılan 09.04.2007, 01:18

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: samterk Mesajı Görüntüle
Ben ilk ödemeyi merak ediyorum. Bana "Hesabın doğruluğunu onaylamak için 10 gün içinde hesabınıza küçük bir miktar yatıracağız" dendi, bu miktar ne kadar?
1 YTL civarında bir para yatırıyorlar. Gelen EFT açıklamasında bir kod var. O kodu Adsense ayarlarının olduğu ödeme bölümüne girmek gerekiyor.
Alıntıyla Yanıtla
  (#8) Eski
Yönetici

Varsayılan 10.04.2007, 23:59

Adsense için bir optimizasyon önerisi:

Bannerlar için kullanacağınız renkleri mutlaka siteyle bütünleşik olarak kullanın. Kısacası çerçeve rengi, arkaplan rengiyle aynı renkte olsun ki çerçeve görünmesin. Ayrıca bannerin kendi arkaplan rengi siteyle aynı arka plan renginde olsun ki bütünleşme yaşansın. Uzmanlar bir banner'ın, renkleriyle bas bas bağırmasının "reklam körlüğüne" yol açabileceğini söylüyorlar. Bu yüzden reklamları mümkün olduğunca siteye gömmeye özen gösterin.

Örnekler:

Yukarıdaki örnekte reklam site içeriğine gömülmüş durumda ve aynı renkleri kullanmakta.

Siteniz koyu renklerden oluşuyorsa, yukarıdaki örnekte olduğu gibi reklamları kontrast renklerle de kullanabilirsiniz.
Alıntıyla Yanıtla
  (#9) Eski
Yönetici

Varsayılan 13.04.2007, 23:56

Sitesinde Google Adsense olan site sahiplerine bir uyarı:

Ne olursa olsun sakın gidip sitenizde yayınlanan reklamlarınıza tıklamayın. Google bu konuda çok katıdır ve bunu tespit edebilmek için gelişmiş sistemleri mevcuttur. İşin sonu hesabınızın iptal edilmesine kadar gidebilir.
Alıntıyla Yanıtla
  (#10) Eski

yagi Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2006
Yer: Ist.
Varsayılan adsense - 14.04.2007, 00:02

Alıntı:
Sitesinde Google Adsense olan site sahiplerine bir uyarı:

Ne olursa olsun sakın gidip sitenizde yayınlanan reklamlarınıza tıklamayın. Google bu konuda çok katıdır ve bunu tespit edebilmek için gelişmiş sistemleri mevcuttur. İşin sonu hesabınızın iptal edilmesine kadar gidebilir.
Tamam ama acaba Google'ın o gelişmiş sistemleri benim de site sahibi olmama rağmen, reklamın potansiyel kitlesi içinde olduğumu filtreleyebiliyor mu? Bazı reklamları merak edip tıklıyorum.

Şu sonucu çıkarabiliriz belki, aynı kişi aynı reklama birden fazla tıklarsa süzecek.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni başlık açamazsınız
Yanıt yazamazsınız
Eklenti gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB kodu Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
AÖF soruları ve cevapları? NoXyGeN İnternet, Ağ ve Güvenlik 5 25.04.2008 17:15
Google Adsense Öldümü ? Adsense Profesorlerinden Son An Çağr rkaraca İnternet, Ağ ve Güvenlik 14 25.08.2007 13:22
google adsense melih01 Web ve Grafik Tasarımı 1 01.05.2007 13:38
Google adsense! XLeNoNz İnternet, Ağ ve Güvenlik 2 01.08.2005 15:36
Google Adsense Toad İnternet, Ağ ve Güvenlik 5 13.02.2005 01:44

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

109 gösterim, 10 yanıt

15 gösterim, 2 yanıt

29 gösterim, 3 yanıt

626 gösterim, 46 yanıt

104 gösterim, 15 yanıt

30 gösterim, 0 yanıt

22 gösterim, 2 yanıt

39 gösterim, 2 yanıt

18 gösterim, 0 yanıt

8 gösterim, 0 yanıt

209 gösterim, 29 yanıt