PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan dizüstü ve masaüstü arasında ağ kurulumu

Arkadaşlar şimdi bende bir masaüstü pc,bir de dizüstü bilgisayar var.
    adsl i paylaştırmak için ağ kurmak istiyorum.(masaüstü bilgisayarda windows xp media center,laptopda windows vista home premium yüklü.)
    ama modemim kablosuz değil ve tek pcnin kullanması için üretilmiş.(usbden bağlı pcye.)

modem bu:
    http://img229.imageshack.us/img229/4282/65506040ho3.jpg
    switch kullanarak ağ kurabileceğimi öğrendim.ama sanırım switch kullanınca ağdaki pclerin interneti kullanabilmesi için modemin bağlı olduğu pcnin açık olması gerekiyormuş.(eğer yanlışsa düzeltin.)
    bu da benim istemediğim bir şey.
    ha bir de kablosuz modemler var hem ethernet portlarıda var.
    peki kablosuz modemlerde laptopun interneti kullanabilmesi için modemin bağlı olduğu pc açık kalmak zorunda mı?
    switch ve kablosuz modemler dışında başka hangi yolla(kablolu da olabilir) ağ kurup interneti paylaştırabilirim?
    bir de switchler yaklaşık olarak nekadardır fiyatları?
    yardımlarınız için teşekkürler.
    En son Leylek tarafından düzenlenmiştir: 27.10.2007 17:41

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Merhaba

Elinizdeki modem ile iki bilgisayar birden internete girebilmesi için muhakkak bilgisayarlar arasında eternet kablosu ile bir ağ kurmanız ve interneti bu yolla paylaştırmanız gerekiyor. Bu durumda da USB modemin bağlı olduğu PC açık olmak zorunda yoksa diğeri internete giremez.

Eğer ayrıca bir donanım almak niyetindeyseniz bu mevcut donanımlarını kullanarak istediğiniz şeyi sağlayacak bir parça değil tamamen yeni bir çözüm olmalı, yani çok portlu ADSL modem, Eğer 4 portlu bir ADSL modem alırsanız bilgisayarlar birbirlerinden bağımsız internete girebilirler çok rahat bir şekilde.

İyi günler..
    Tekrar Merhaba PCnet = )

Alıntı Orijinalini Gönderen: fgurhanf Mesajı Görüntüle
    Merhaba

Elinizdeki modem ile iki bilgisayar birden internete girebilmesi için muhakkak bilgisayarlar arasında eternet kablosu ile bir ağ kurmanız ve interneti bu yolla paylaştırmanız gerekiyor. Bu durumda da USB modemin bağlı olduğu PC açık olmak zorunda yoksa diğeri internete giremez.

Eğer ayrıca bir donanım almak niyetindeyseniz bu mevcut donanımlarını kullanarak istediğiniz şeyi sağlayacak bir parça değil tamamen yeni bir çözüm olmalı, yani çok portlu ADSL modem, Eğer 4 portlu bir ADSL modem alırsanız bilgisayarlar birbirlerinden bağımsız internete girebilirler çok rahat bir şekilde.

İyi günler..
    cevap için çok çok teşekkürler.
    yani bu switch işi olmayacak.
    neyse çoooooooooooook teşekkürler bu konuda beni aydınlattığınız için.

kablosuz modem alırsam,şifre koyup paylaştırırım interneti.
    peki kablosuz ağlara girilebilinir mi uzun değişik karakter,harf,sayı içeren şifre koysam ağıma sızılabilinir mi?
    malum kotalıyız kotayı aşarsak kötü olur.

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Alıntı Orijinalini Gönderen: bahcesehirlileylek Mesajı Görüntüle
    kablosuz modem alırsam,şifre koyup paylaştırırım interneti.
    peki kablosuz ağlara girilebilinir mi uzun değişik karakter,harf,sayı içeren şifre koysam ağıma sızılabilinir mi?
    malum kotalıyız kotayı aşarsak kötü olur.
    Eğer şifrelem yaparsanız bunu kırabilecek pek kimse olabileceğini sanmıyorum, eğer zaten kıran olursa helal edin derim.

iyi günler..
    Tekrar Merhaba PCnet = )

Benzer Başlıklar

1. Masaüstü mü dizüstü mü?
    STONE tarafından Ürün İnceleme ve Tavsiye forumunda
    Yanıt: 25
    Son Mesaj: 18.06.2010, 00:23
  2. dizüstü mü masaüstü mü ?
    vasilizaidsev tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 17
    Son Mesaj: 02.04.2010, 21:29
  3. Laptopla Masaüstü arasında bağlantı..bilenler, yardım...
    CrazyShark tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 05.09.2006, 18:20
  4. dizüstü masaüstü bağlama
    nkjsat2 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 04.07.2005, 10:13
  5. Yanıt: 1
    Son Mesaj: 21.03.2005, 17:23