+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
16.01.2008 11:39 #1
- Katılım Tarihi
- 2007
virüs kaptım galiba lütfen yardım
arkadaşlar msn'de bi arkadaşımdan e79.zip adında bi dosya geldi bi saflık yapıp virüs olabileceğini düşünmeden kabul ettim, sıkıştırılmış dosyayı açtım mail adresimin yazılı olduğu bi uygulama vardı saflık bu ya onu da çalıştırdım ben ne olacak diye beklerken o uygulama bi anda silindi hıh dedim virüsü kaptık, sistemimde bi virüs programı yoktu ama mcafee güvenlik duvarı vardı, o uygulama çalışıp kendini sildikten sonra mcafee bi program internete erişmeye çalışıyor diye uyarı verdi ben de engelledim, bu olaydan sonra sistemim biraz yavaşladı, sizce şimdi ben napayım, virüsün internet bağlantısını engelledim diye düşünüyorum ama sanırım virüs hala sistemimde, daha önce böyle bişeyle karşılaşmamıştım bilgisi tavsiyesi olan arkadaşlar lütfen yardım edin..
-
16.01.2008 17:39 #2
kabul ettiğin dosyayı açtıgın zaman eğer internet bağlantısı uyarısı verdiyse büyük ihtimalle keylogger olabilir. yada blgisayarın arka planında çalışan bişey olabilir sisteminin yavaşlamasını da göz önune alırsak .bu spy bişey olabileceğini düşünüyosan avg 7.5 antispyware ile tarama yap.
-
16.01.2008 19:08 #3
peki merak ettim neden antivirus kullanmıyorsun bu kadarmı güveniyorsun kendine yoksa sistemim çok yavalar diyemi kullanmıyosun ?
yapacağın şey eğer bilgisayarını internete bağlamak istemiyosan başka bir bilgisayardan ücretsiz olan AVG 'yi indiri ve bilgisayarını tarat o zaten temizler ve Spybot search&destroy programı ilede truva atı ve keyloggerları bulabilri ve temizleyebilirsin.A-DEeP
-
17.01.2008 10:13 #4
[quote=asalet32;1082514]arkadaşlar msn'de bi arkadaşımdan e79.zip adında bi dosya geldi bi saflık yapıp virüs olabileceğini düşünmeden kabul ettim, sıkıştırılmış dosyayı açtım mail adresimin yazılı olduğu bi uygulama vardı saflık bu ya onu da çalıştırdım ben ne olacak diye beklerken o uygulama bi anda silindi hıh dedim virüsü kaptık[quote]
Arkadaşım yanlış anlama ama çok güldürdün beni
İnsan bile bile lades der mi yahu? Tüm bilgisayar dergilerinde, pek çok forum sitesinde "mutlaka bir anti-virüs programı kullanın, güvenlik önlemlerinizi alın, tanımadığınız dosyaları açmayın" türünden binlerce uyarı mesajı varken bile bile bu oyuna gelmeniz şaşılacak şey doğrusu...
Neyse, gelelim durumdan nasıl kurtulacağınıza;
1.si bir başka bilgisayardan AVG antivirüs + AVG antispyware ve Spybot Search & Destroy programlarını indirip CD'ye yazdırın. (Flashdisk'e çekerseniz, dosyaları kendi bilgisayarınıza kopyalarken, dosyalar bozulabilir...)
(Bu arada PC Net dergisinin vermiş olduğu DVD'lerden de faydalanabilirsiniz. Ocak ayındaki Olmazsa Olmaz yazılımlar CD'si'nin güvenlik bölümünde bu programlar var...)
2. Bilgisayarınza, bu üç programı "hazırladığınız CD'den" (bilgisayarınıza kopyalamadan) kurun.
3. Bilgisayarınızı "ağ desteği ile güvenli mod"da çalıştırın. (Virüsü veya trojan'ı temizlemek için riski göze almalısınız. Antivirüs ve Anti-spy programınızı güncellemeden sisteminizi taratmanız kesin sonuç vermeyebilir)
4. Antivirüs ve anti-spy programlarınızı çalıştırıp güncelleyin. Benim tavsiyem önce Spy bot programını çalıştırıp güncellemeniz. Muhtemelen virüs değil trojan veya spy benzeri bir şey bulaşmış sisteminize.
5. Taratma işlemleri bittikten sonra sisteminizi yeniden başlatın ve tarama işlemlerini tekrarlayın...Onur "AynShtein" Gözüpek
http://www.multimeyda.com
-
17.01.2008 16:58 #5
- Katılım Tarihi
- 2007
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim, bu bana iyi bi ders oldu bugün format attım sorunu kökten hallettim..
Benzer Başlıklar
-
galiba virüs
microturk tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 15.02.2007, 14:49 -
virüs galiba bi el atıverin
kutluhanmetin tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 02.08.2006, 18:01 -
Virüs sorunu...yardım lütfen
umutxx tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 20.03.2005, 22:43 -
Virüs lütfen yardım
Akinal tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 21.04.2004, 15:34

Alıntıyla Yanıtla

C:\Program~1\Google\GOOGLE~3\GO36F4~1.DL...
Bugün, 22:17 / Donanım