|

23.09.2008, 22:09
merhabalar canosayan ilginize teşekkür ederim.bende aslında bir webmaster olarak bundan 1-2 yıl önce populer bir haber
arama motoru kurmak istemiştim.100-200 kadar haber sitesini tarayan degilde google news gibi dünya geneli
kapsamlı mesala 100.000 siteyi search eden ama tabii bunun için iyi bir teknik imakan lazımdı geniş bir
veritabanı alanı,iyi bir sunucu...vs ama şimdi ise bu fikrimin istedigim gibi olmayacagını kavradım şöyleki
ben günde en az 1-2 saat 10-12 kadar taraflı tarafsız haber sitelerini ziyaret eder ve haberleri okurum ama
hiç bir haber arama motoru kullanmadım.çünkü ihtiyaç duymuyorum ancak iki durum söz konusu olur birincisi
medyayı medya takip şirketleri gibi taramam yahutta bir anda onlarca sonucu görmek ikincisini zaten normal
arama motorları yapıyor hatta birincisini yine yapıyor örnegin x olayın ismini google gir yüzlerce haber
sitesi çıkıyor. neyse bunu derken google news'in pagarank degerine baktım 1 alexa ölçümlerine bakmadım ama
alternatif new searchlere baktım yerli ve yabancı sadece bizim ülkemizde degil dünya geneli düşük normal
pagarank degeri ve hiti olanlar ise yahoo,msn gibi haberi ekranda gösteren siteler yani haber siteleri gibi
google gibi temiz ekran çok düşük sonucta şu karara vardım iyi o kadar masraf ve emek harcayıp bir haber
arama motoru geliştirmemişim bu konuda haklımıyım burda paylaşayım dedim.öyleki konu başlıgı ilgi dahi kurmadı
sizcede siz olsanız arama motoru dururken bu özel search motorlarını ne kadar kullanırdınız.
|