PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 5 12345 SonSon
21 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Exclamation @ttnet kilitli modemleri diğer servis sağlayıcılara açarak kırmak

Merhaba arkdaşlar sizlere son günlerde arkaşalarımın sık sık sordukları bir konu ile ilgili birli vervek istiyorum.

ttnet kampanyalı modem aldıktan sonra tekrar servis sağlayıcı değiştirenler (smile, biri, kablonet, vdsl, superonline,doping vb gibi) modemlerine verilen kullanıcı adlarını giremiyorlar cünkü modemde kullanıcı adı bolümündeki @ttnet olayı değiştirilemiyor.

firmalarda modemlerin ttnet kilitli olduğunu soyleyerek firmware vermeyip modemi bize gonderin cüzi ücret karşılığında uyumlu hale getirelim diyorlar.

iste bu noktada kimseye muhtaç olmadan bu işlemin nasıl yapıldığını anlatacağım.

oncelikle burdan gerekli progamı indiriyoruz.

putty:
    http://putty.very.rulez.org/latest/x86/putty.exe

daha sonra programı çalıştırıp alttaki ekranı goruyoruz.

resimde gorüldüğü gibi Host Name (or IP adress) diyen bölüme kendi modeminizin ip adresini yazın. benimkisi : 192.168.1.1 (çogu modemde standart değer budur. seyrekte olsa 192.168.2.1 olanıda var.)

sonra protocol oalrak ta telnet i seçiyoruz.

ve sağ alttan Open diyoruz.

karşımıza siyah dos penceresi geliyor. pencerede bize kullanıcı adı soruyor. bu kullanıcı adı modemin arayüzüne girdiğimiz kullanıcı adı. genellikle admin (seyrekte olsa root olanalrda var.)

takibinde 1 alt satıra geçiyor. oradad şifre soruyor. eğer hiç değiştirmediyseniz telekomdan gelen modemlerde standart şifre ttnet (eğer deiştirdiyseniz kendi şifrenizi yazın. bazen standart oalrak şifre admin olarakta gelebiliyor.)

eğer herşey tamamsa karşınıza komut bekleyen bir pencere gelecektir.

hemen komut oalrak şunu yazın: wan show 0.8.35
    eğer boyle bir komut bulunamadı diyorsa modeminiz busybox ara yüzünü kullanan kaliteli bir modemdir. bu modeme birşey yapamzsınız. ama size bağlantınız ile ilgili altta bilgi veriyorsa bir sonraki adım içni hazırsınız demektir.

simdi kıracak kodu yazıyorum.kendinize uyarlayarak aynene aktarın.

wan config 0.8.35 1 --username adslkullanıcıadınız@bilmemne.net --password adslkullanıcışifreniz

benin kedni ayarım için yaptığım :
    wan config 0.8.35 1 --username 2327654321@smileadsl.net --password 1234567

sizde bu şekilde kendi ayarlarınıza gore bu konutu yaçıp enter atın. eğer hata olmadıysa son olarak modemin ara yüzüne girin ve kaydedip yeniden başlatın.

güle güle modeminizi kullanmaya devam edin..
    Kolay Gelsin...

bu işlem zyxel de işe yaramıyormu

SSH dan girilebilen tüm modemlerde veya başka sistemlerde işe yarar.Eğer ki o cihazın SSH erişimi açıksa , ki açıktır.Fakat menüler farklı olabilir airties da reboot 7 iken zyxel de bu 8 dir.

Açıklaman için çok teşekkürler makkarna ama ah bide ben anlasam açıklamalı olarak anlatırsan çok sevinirim çok yardımcı olmuş olucaksın kaç gündür bu modemle kafayı yiyorum anlatılanları aynen uyguladım olmadı @ttnet hep sabit kalıyor bu SSH ne oluyor açık olup olmadığını nasıl anlıycam falan filan gibi??

Zyxel üzerinde hiç denemedim tek denediğim u.s robotics di oda normalde gözükmeyen band genişliğini artırmak için içine girmiştim eski bir modemdi.

Ama belki orjinal firmware yüklersen telekomun koyduğu kilit filan gider.

http://zyxel.com.tr/web/support_down...20040906164737

Benzer Başlıklar

1. Modemleri birbirine bağlama
    setherc tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 09.11.2010, 17:15
  2. pc i kırmak istiyorum.....
    birol46 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 27.11.2009, 22:48
  3. Tp Link Modemleri Nasıl
    caner_sago tarafından Donanım forumunda