+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
-
20.06.2003 22:09 #1mrtksnMisafir
İRC nedir,nasıl kullanılır ne işe yarar
Merhaba,belki bana "cahil" diyebilirsiniz ama İRC hakkında en ufak bir bilgim yok.Şimdiye dek bunu sadece İCQ nun toplu sohbet versiyonu gibi birşe zanlediyordum ama bugün bir dosya ararken bir link buldum.Bu linkte irc ye girip birtakım komutlar felan yazarak bu dosyayı indirebileceğim yazıyoru?Yardım nedir bu İRC ?Ne yapılabilir ,ne yapılamaz ,nasıl kullanılır?
Not:Mirc yok bende,mozilla var ve içinde bir irc client ile geliyor,ben mirc yerine işlemlerim için mozillayı kullansam bir sorun çıkar mı?
-
20.06.2003 22:21 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
internette sohbet etmenin genel adı irc (internet relay chat) yani tek bir programdan bahsetmek yalnış olur sonuçta web üzerinden bile girsen bir irc serverine baglanıp sohbet ediyorsun.Mirc programını sorarsan irc için kullanılan en yaygın program www.mirc.com dan bulabilirsin.Bu programla sohbet edebilir konuştugun kişilere dosya gönderebilirsin baskada pek fazla bi işe yaramaz ne dosyası aradıgını yazmamışsın ama mirc ile o işi halledebilecegini zannnetmiyorum.Kolay GElsin.
-
20.06.2003 22:47 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- sanal
merhabalar. irc de dosya indirme diye birşey olduğunu zannetmiyorum ve hiç karşılaşmadım ama konuştuğun kişi sana dosya yollayabilir. tehlikesiz gibi görülebilir ama yeni tanıştığın birinden dosya almak iyi değildir(eğer anti-virus yoksa) genellikle trojan yollarlar. komut olayına gelirsek mirc programının üzerine yazılan bazı komutlar sayesinde mirc scriptler yapılıyo bunlar senin irc ortamında tüm komutları yazmadan sadece fareyi kullanarak ulaşmanı sağlar.eğer illede komutlar diyosan özele mesaj atarsan sana yollayabilirim(mirc scriptlerini inndir.com da bulabilirsin )
kolay gelsin...
-
20.06.2003 23:05 #4
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Kayseri / İstanbul
Benzer Başlıklar
-
Deamon Tools nedir, nasıl kullanılır?
GO177 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 18.09.2008, 12:07 -
jc dosyası nedir nasıl kullanılır
serfas tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 01.09.2005, 17:26 -
Hidden nedir nasıl kullanılır?
celik28 tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 27.07.2005, 16:14 -
Frontpage ne işe yarar??? nasıl kullanılır??
serap789 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 16Son Mesaj: 12.01.2005, 15:21

Alıntıyla Yanıtla

Ekran kartı tavsiye
Dün, 23:44 / Ürün İnceleme ve Tavsiye