PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan Adsl kullanıyorum, bazı sıkıntılarım var,

Selamlar birkaç soruma yanıt alabilirsem çoksevineceğim;
    256kb zoomX5 modem ile adsl kullanıyorum, bu merette firewall diye birşey var(tam bilmiyorum ne olduğunu) sanırım internet hızını yawaşlatabiliyormuş, ve edonkey,emule gibi programlar da çok yavaş download yapıyormuş.Bu firewall olayına nasıl çözüm getirebiliriz.Gerçekten bu firewall dedikleri önemli birşeymi, açıkmı olması gerekir.Bu modemin firewallunu devre dışı bırakıp zone alarm gibi ayarlarını kendimiz yaptığımız programlar kullanmak istiyorum.
    Diğer bir sorum daha ciddi; bu adsl ile sürekli internet bağlantımız var ama bu hat üzerinden dial-up bağlantı kurulabilme imkanı varmı, arasıra dialler falan çıkıyor ve içime bir korku düşüyor, böyle bi bağlantı kurulursa ki yüksek ücreti bağlantı oluyor bunlar, valla fatura gelince batarım ben.Bu otomatik çıkan dialerlardan korkuyorum tehlikesi varmı, ağ bağlantılarıma baktığımda etkin olan bir yerel ağ bağlantımız var ve dialler falan çıktığında o da ağ bağl. da çıkıyor ve bağlanmaya çalışıyor, sonuçta bağlanamıyor ama ben yinede rahatsız oluyorum ya bağlanırsa diye.Birde ben her ihtimale karşı hattımı tüm sehirdışı yurt dışı aramalara kapattırdım, bu da bir diallerlara bir engel teşkil edermi.
    Sorularım uzun olduysa kusura bakmayın, cevaplarsanız çok sevineceğim.

Adsl normal bir şekilde çevirmeli ağ kullanmaz oyüzden içiniz rahat olabilir.>Hiç bir şekilde dialerlardan ADSL ve Cable kullanıcıları etkilenmezler.Fırewall nedir konusuna girince.Zaten sizinde belirttiğiniz gibi portları dinliyen ve gönderilen pakete göre blocklama yapan bir yazılımdır.Sizinki donanımsal bir firewall oluyor.Bu evinizde makinenize yükliyceğiniz zone alarm norton personal firewall veya internet security gibi yazılımlardan daha kuvvetli olan bir koruma sistemidir.Ama yavaşlandırdığını düşünüyorsanız işlemi durdurabilirsiniz.
    Saygılarımla

Cevaplarınız için teşekkür ederim, özellikle dialler konusunda içime su serptiniz.Zaten hattımın yurt ve şehir dışı görüşmeye kapalı olması da bu tür aramaları engeller değilmi?
    Firewall konusunda ise, nasıl kapatırız bu firewall'u, kapatırsak ne gibi tehlikeler bizi bekler,hattımızın başka sı tarafından kullanılması gibi tehlikerl doğarmı bundan dolayı,
    Cevaplarınız için teşekkürler.

Benzer Başlıklar

1. adsl den bazı radyo ve kanal ları izleyemiyorum
    souza tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 28.06.2005, 09:31
  2. bazı siteler acılmıyor... adsl kulanıyorum??
    yuksel06 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 20.05.2005, 06:23
  3. ADSL hakkında bazı sorular.
    MiLeSSouND tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 17.05.2005, 02:31